Takavuosina suuremmastakin menestyksestä nauttinut Valencia on pahassa kriisissä. Pistesaldo näyttää nollaa ja joukkue löytyykin La Ligan sarjataulukon jumbosijalta.

Kuten kriisiseurojen kohdalla tapana on, ovat spekulaatiot valmentajan potkuista jo täydessä käynnissä. Siltä varalta, että Pako Ayestarán saa lähipäivinä kenkää, on eräs seuralegenda jo tarjonnut itseään valmentajanpestiin.

Argentiinalainen Mario Kempes muistetaan parhaiten Argentiinan vuoden 1978 maailmanmestaruuden voittaneesta joukkueesta. Kempes voitti kisojen maalikuninkuuden ja hänet valittiin myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Harva kuitenkaan muistaa, että Kempes pelasi uransa parhaat vuodet Valencian paidassa. Hän voitti 70-luvulla La Ligan maalikuninkuuden kahdesti peräkkäin ja pyssytti Valencialle yhteensä 116 maalia.

62-vuotias Kempes asuu tätä nykyä Valenciassa ja hän työskentelee ESPN-kanavan televisiokommentaattorina. Eilisen Athletic Bilbaolle kärsityn tappion jälkeen takavuosien maalitykki ilmaisikin huolensa Valencian nykytilasta Twitterin välityksellä.

-On hyvin huolestuttavaa, mitä Valenciassa tapahtuu. Ei projekteja eikä ideoita, vaan näemme pelkkää jalkapalloilullista impotenssia, Kempes kirjoitti ja jatkoi vain hetkeä myöhemmin:

-Vastauksena kaikille heille, jotka toivovat minua Valencian valmentajaksi: Ottaisin tehtävän mielihyvin vastaan koska tahansa, heti kun minua pyydetään.

Lähde: Sport