Athletic kaatoi jo seitsemän sarjatappion putkessa olevan Valencian kotonaan lukemin 2-1. Kauden toisen voittonsa ottaneen Athleticin kuninkaana toimi Aritz Aduriz, joka viimeisteli isäntien kummatkin osumat.

Valencia meni yllättäen jo kahden minuutin jälkeen johtoon, kun laidalta tullut hyökkäys avasi koko Athletic-puolustuksen ja Nanin syöttö löysi vapaaksi maalin eteen jääneen Álvaro Medránin, joka ei erehtynyt tyhjä maali edessään. 35-vuotiaan Adurizin iltapäivän ensimmäinen maali syntyi Beñatin keskityksestä, kun baskikärki pääsi puskemaan boksin keskeltä pallon maaliin.

Ottelun voittomaali nähtiin hieman ennen puoliaikaa. Beñat syötti toistamiseen Adurizille, joka pääsi nokikkain Valencian maalilla pelanneen Diego Alvesin kanssa ja Espanjan maajoukkueringissä oleva Aduriz viimeisteli akrobaattisella nostolla Athleticin johtoon ja lopulta voittoon.

Valencian olo tukaloitui vielä entistä enemmän, jos se on ylipäätään edes mahdollista. Lepakoiden valmentajana toimivan Pako Ayestaránin tulevaisuus on ollut tapetilla jo muutaman viikon ja äskeinen tappio ei varmastikaan pysäytä huhuja.