Espanjalaislehti Mundo Deportivo kertoo, että Euroopan seurajoukkueiden järjestö ECA ja UEFA ovat päässeet alustavaan sopimukseen uudesta seurajoukkueiden maailmanlaajuisesta superturnauksesta. Kisoilla pyritään kasvattamaan suurseurojen kiinnostavuutta ja tuloja entisestään koripallon NBA-liigan ja Englannin Valioliigan tasolle.

Turnaukseen on tarkoitus ottaa vähintään 16 seurajoukkuetta, mahdollisesti jopa 24. Jos hanke toteutuu, kisat pelattaisiin ensimmäisen kerran vuonna 2019. Vuosittain joulun alla pelattava seurajoukkueiden MM-turnaus jäisi samalla historiaan. Samoin kävisi MM-kisojen esiturnauksena toimivalle Confederations Cupille, sillä uusi superturnaus olisi määrä pelata kesällä. Näin ollen ensi vuonna Venäjällä pelattava Confederations Cup jäisi ainakin toistaiseksi historian viimeiseksi, mikäli suunnitelma toteutuu.

Kisat pelattaisiin joko neljässä neljän seuran tai kahdeksassa kolmen joukkueen lohkossa. Mukaan otettaisiin kahdeksan joukkuetta niin Euroopasta kuin Etelä-Amerikastakin. Joukossa olisivat ainakin Mestarien liigan ja vastaavasti Copa Libertadoresin kaksi viimeistä mestaria sekä todennäköisesti kuusi muuta joukkuetta seurajoukkueiden rankingin perusteella.

Lisäksi mukaan pääsisivät muiden maanosaliittojen eli Aasian, Afrikan, Pohjois- ja Keski-Amerikan sekä Oseanian mestarit, ja mahdollisesti neljä muuta villillä kortilla mukaan kutsuttavaa seuraa. Formaatista on aikomus sopia tarkemmin lokakuussa Zürichissä pidettävässä kokouksessa.

Turnausta suunnitellaan pelattavaksi kahden vuoden välein eri mantereilla vuorotteluperiaatteen mukaan. Suurimpana ongelmana projektin toteutumiselle pidetään tällä hetkellä Copa Américan pelaamista parittomina vuosina. Ratkaisuksi ehdotetaankin Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen pelaamista jatkossa samaan aikaan EM-kisojen kanssa.