Lionel Messistä on jo sanottu lähes kaikki. 29-vuotiaana hän on ikänsä puolesta uransa parhaassa vaiheessa. Hämmentävää on se, miten hyvä hän oli jo 16-vuotiaana.

Barcelonassa kaudet 2004-07 pelannut Ludovic Giuly kertoi Sport-lehdelle muistojaan nuoresta Messistä. Siitä ajasta, kun silloinen päävalmentaja Frank Rijkaard kutsui maajoukkuetauolla muutamia akatemiapelaajia edustusjoukkueen harjoituksiin.

– Messi oli vasta 16-vuotias, mutta hän tuhosi meidät kaikki, Giuly sanoi.

– Pelaajat ottivat häntä kovaa, ettei hän nöyryyttäisi heitä, mutta poika ei sanonut mitään. Hän vain nousi ylös ja jatkoi pelaamista.

– Jokaisessa tilanteessa hän oli vaarallinen. Se oli uskomatonta. Hän saattoi kuljettaa ohi neljästä pelaajasta ja tehdä maalin.

– Jopa avauskokoonpanon topparit olivat hermona. He taklasivat häntä kovaa, mutta hän vain otti taklaukset vastaan. Hän oli avaruusolio. Hän tuhosi meidät kaikki.

Sittemmin Messi on pelannut Barcelonan paidassa 537 ottelua ja iskenyt tehot 459+182. Hänestä on jo tullut La Ligan, Barcelonan ja Argentiinan maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä.