Tiista-iltainen tappio Barcelonalle kalvaa Celticin rivejä. Skotlantilaisseura hävisi kauden ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussaan espanjalaisille lukemin 7-0, mikä on Celticin huonoin lopputulos Euroopan kentillä ikinä.

– En ole ikinä hävinnyt mitään ottelua seitsemällä maalilla. Oli hirveää hävitä Camp Noulla lukemin 6-1 joulukuussa 2013, mutta tämä on hirveämpää. Kukaan ei halua hävitä näin, Celticin kapteeni Scott Brown päivitteli Telegraphin haastattelussa.

– Meidän pitäisi pärjätä paremmin, mutta näin kävi, ja se on hyväksyttävä. On löydettävä syyt tappioon ja mentävä eteenpäin heti sunnuntaina Invernessia vastaan.

Brown oli Scott Sinclairin ohella toinen Celticin pelaajista, joiden voidaan sanoa selvinneen urakastaan paineiden alla kunnialla.

Ruotsalaispuolustajalle Mikael Lustigille ilta oli yhtä kärsimysnäytelmää.

– Barcelona on mahtava joukkue ja he voivat tehdä saman kenelle tahansa, mutta se ei lohduta meitä nyt. En usko, että olen ikinä ennen hävinnyt lukemin 7-0. Vastassamme oli toki maailman parhaat hyökkääjät, mutta viisi päästettyä maalia toisella puoliajalla on liikaa, Lustig totesi.

– Pelasimme hyvin lauantaina, mutta nyt kaikki fiilikset ovat kaukana siitä. Kausi on kuitenkin pitkä, meillä on hyvä joukkue, ja olemme saaneet hyvän alun kaudelle. Nyt tunnelmat ovat surulliset ja meidän on mietittävä, mitä voimme tehdä paremmin. Kohtasimme hyvän joukkueen, mutta 7-0 on liikaa, Lustig harmitteli.

Kapteeni Brown on kääntänyt katseensa kuitenkin jo tulevaan. Celticin seuraava haaste Mestarien liigassa on Manchester City.

– Celtic Parkilla voi tapahtua mitä tahansa. Olemme lyöneet Barcelonan ja AC Milanin kotona, meidän pitää keskittyä siihen ja saavutettava kolme pistettä niin pian kuin mahdollista, Brown sanoi.