AS-sivusto on paljastanut lisää yksityiskohtia Paris Saint Germainin Neymarille kesällä tekemästä megalomaanisesta tarjouksesta. PSG:n upporikas qatarilaisomistaja Nasser Al-Khelaifi ei kursastellut tavatessaan brassitähden agentteineen Ibizalla, vaan tarjosi Neymarille lähes järjenvastaisen summan rahaa ja kaupan päälle suhteellisen ainutlaatuiset työsuhde-edut.

-Tapasimme Al-Khelaifin omistamassa paikassa Ibizalla. He kysyivät heti saapuessaan Neymarilta, mitä vaaditaan, jotta hän saapuisi PSG:hen. Neymar alkoi nauraa ja minä kysyin, mitä he tarjoavat. He sanoivat nimeävänsä maailmanlaajuisen hotelliketjun hänen mukaansa ja antavansa meille osan tuotoista. Minä hätkähdin. ”Neymarko hotellinomistaja?”, pelaajan agentti Wagner Ribeiro kertoi ESPN:n Bola da Vez –ohjelmassa.

Pariisilaisseura oli valmis maksamaan Neymarista poskettoman summan rahaa. Jo siirtosummaan olisi vaadittu 190 miljoonaa euroa, mutta lisäksi taiturille luvattiin 40 miljoonan vuosiansiot. Puhtaana käteen. Neymarille luvattiin seurassa lisäksi ehdoton ykköstähden asema – joka Leo Messin pelatessa Barcelonassa ei ole mahdollista – sekä oma yksityislentokone.

-”Et joudu Ranskassa ongelmiin verottajan kanssa, koska me huolehdimme kaikista veroistasi. Saat yksityiskoneen, jolla voit lentää maaotteluihin Brasiliaan.” Sellaista he lupasivat, ja Neymar alkoi innostua.

Kuukausi Ibizan tapaamisen jälkeen Al-Khelaifi lensi Brasiliaan, jossa hän tapasi Neymarin ja Wagner Ribeiron uudelleen. Tällä kertaa läsnä oli myös Neymarin isä.

-Hän tuli hakemaan sopimukseen allekirjoitukset. He tarjosivat skandaalimaisen korkeaa, täysin surrealistista summaa. 40 miljoonaa euroa verottomana, kun Neymar sai Barcelonassa vain 9,5 miljoonaa, Wagner muistelee.

PSG-siirto ei kuitenkaan koskaan toteutunut, vaan Neymar solmi Barcelonan kanssa jatkosopimuksen. Seuran palkkakuninkaana jatkaa silti yhä Messi.