FC Barcelonan päävalmentaja Luis Enrique ei heitellyt roskakoreja ja nappulakenkiä pukuhuoneessa, vaikka viikonlopun koitos Deportivo Alavésia vastaan päättyikin pettymykseen.

Barcelona joutui tyytymään yllättävään 1-2-tappioon kotikentällään. Barca käytti ottelussa rotaatiota, ja vaikka uudet kasvot eivät onnistuneet optimaalisesti, ei Enrique lähtenyt liikoja syyttelemään ketään yksittäistä pelaajaa. Ottelua seuraavana päivänä Enrique tapasi pelaajansa ennen treenejä ja keräsi heidät kokoon puhuakseen koko porukalle.

Espanjalaisen Sportin mukaan 46-vuotias luotsi painotti tässä keskustelussa, että kauden aikana tulee vastaavia vaikeita tilanteita ja ajanjaksoja. Ja että hän ei ole menettänyt luottamustaan niihin pelaajiin, jotka olivat lauantaina avauskokoonpanossa.

Valmentaja ei myöskään piinannut pelaajia liikoja taktisilla analyyseilla tai nostanut ketään yksittäistä nimeä tikun nokkaan. Sen sijaan Enrique viritteli aviisiin mukaan joukkueeseen positiivisuutta. Toukokuussa 2014 Barca-luotsina aloittanut Enrique painotti esimerkiksi joukkueen olevan paras, jota hän on tähän mennessä valmentanut.

Enrique on ennättänyt jo myös lehdistön edessä ottaa syyn tappiosta niskoilleen.