Kuka vielä muistaa Martin Odegaardin? Sen ihmelapsen Norjasta.

Kaudella 2014-15 Odegaardista kohistiin – ja paljon. Hän teki 15-vuotiaana suhteellisen vahvaa jälkeä Norjan pääsarjassa ja nousi vuonomaan A-maajoukkueeseen. Lehdistön mukaan Odegaard oli tuolloin erittäin haluttu tapaus suurseuroissa.

Ja suurseuraan nuorukainen päätyikin. Strömsgodsetista suoraan Real Madridiin 22. tammikuuta 2015. Sopimukseen kirjattiin muun muassa sellainen pykälä, että norjalainen pelaisi kakkosjoukkue Castillassa, mutta pääsisi harjoittelemaan ykkösjoukkueen kanssa. Palkkakin oli tiettävästi paljon suurempi kuin Castillan kokeneemmilla pelaajilla, mikä ilmeisesti aiheutti jonkin verran närää reservijoukkueen sisällä.

Vaan mitä kuuluu Odegardille nykyään? Siellähän hän edelleen on, Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaavassa Real Madrid Castillassa. Ensimmäisellä (puolikkaalla) kaudellaan hän iski 11 ottelussa tehot 1+1. Viime kausi tuotti yhden maalin ja seitsemän maalisyöttöä 38 ottelussa. Maajoukkueessa Odegaard pelasi maaliskuussa Suomea vastaan, mutta muilta osin ei ole A-maajoukkuekutsujakaan enää tullut.

– Kaksi vuotta myöhemmin hänen tulevaisuutensa on hämärän peitossa. Hän on edelleen Castillassa, jonka riveissä hän pelaa viikonloput maakuntajalkapalloa, saksalaislehti Die Welt kirjoittaa.

– Meidän kanssamme hän pelaisi Mestarien liigaa, Borussia Mönchengladbachin urheilutoimenjohtaja Max Eberl sanoi Die Weltille.

– Kaikki tapahtui hänen kohdallaan liian nopeasti. Hollannin liiga olisi ollut hyvä paikka aloittaa, Norjan entinen maajoukkuepelaaja Kjetil Rekdal puolestaan sanoi lehdelle.

Edelleen puhutaan hyvin nuoresta (17) pelaajasta. Silti, kehitystä pitäisi pikku hiljaa tapahtua.