Real Betisin puikkoihin kesällä astunut Gus Poyet on mielenkiintoinen valmentaja. Zaragoza-legendana tunnettu uruguaylainen oli aikanaan yksi maailman parhaita hyökkääviä keskikenttäpelaajia ja nyt Poyetin valmennusura on löytänyt tiensä kauniin seuran penkille. Betis on aina tunnettu hyökkäävästä jalkapallosta ja suurista tunteista, mutta miten Poyet meinaa saada viime vuosina pienoisessa laskusuhdanteessa olevan seuran jälleen korkealle? Diario de Sevilla haastatteli valmentajaa.

– Olen tyytyväinen siitä, mitä teimme kesällä. Nyt kaikki vastuu on minun harteillani, koska minun pitää tehdä se mitä haemme ja valita oikea formaatio, jolla voimme voittaa. Meillä on käytössä juuri sellainen joukkue, jonka halusimme ennen siirtoikkunan alkua. Kaikki tulleet pelaajat on valittu pitkän harkinnan jäljiltä ja olemme kokonaisuudessa tyytyväisiä. Olen rauhallinen, vaikka pelasimme Deportivoa vastaan tasan kotiavauksessa. Pelaajat ymmärtävät jatkuvasti paremmin sitä mitä haemme takaa peli-ideallamme.

– Haluamme pelata aggressiivisesti ylöspäin. Haemme määritelmällisesti kombinaatioita pelaajien välillä kentällä. En tiedä tarkasti milloin olemme konkreettisesti valmiita, mutta meidän pitää kehittyä jatkuvasti. Yritämme luoda joka pelissä enemmän paikkoja, kuin vastustaja, koska pitää alkaa voittamaan. Seuraava ottelumme Mestallalla Valenciaa vastaan tulee olemaan tosi mielenkiintoinen. Valencia luo hyvin paikkoja, mutta viimeistely ontuu. He ovat hieman hermostuneita heikon alun jälkeen ja me lähdemme sinne voittamaan.

Dani Ceballos on pudottanut paljon painoa kesän aikana ja hän hakee parhaillaan hieman lihasta kroppaan. Hänellä on jotain erityistä, mitä meidän muilla pelaajilla ei ole. Siksi odotan, että pääsen käyttämään Ceballosia paljon tällä kaudella. Hänellä on loistavat syötöt, mutta Ceballos on parhaimmillaan kovassa paikassa ja se on tärkeää.