Barcelonan kesähankinnan André Gomesin vammakierre sai jatkoa viikonlopun maaottelussa Gibraltaria vastaan. 23-vuotias portugalilainen tuli vaihdosta kentälle, mutta vain hetkeksi saatuaan tärskyn oikeaaseen jalkaansa. Näin ollen häneltä jää Portugalin MM-karsintaottelu Sveitsiä vastaan väliin.

Barcelonan lääkärintarkastuksessa tulkittiin Gomesin vamman olevan lihasruhje. Kuluvan viikon aikana selviää, liittyykö hän jo tällä viikolla joukkueharjoituksiin mukaan.

Gomes on kärsinyt useista loukkaantumisista entisessä seurassaan Valenciassa, Portugalin maajoukkueessa sekä Barca-uransa alkutaipaleella. Yllätyksenä terveyshuolet eivät Barcelonalle tulleet, ja seura laatiikin Gomesin varalle erityisen ennaltaehkäisevän suunnitelman. Vammoista huolimatta seura oli valmis maksamaan Valencian pyytämät 35 miljoonaa euroa siirtokorvauksena, sillä Gomesin oma toive oli pelata juuri Barcelonassa eikä kilpakosijoiden Manchester Unitedin tai Real Madridin riveissä.

EM-kisoissa Gomesin riesana olivat selkävaivat, ja Valenciassa miehen uraa jarruttivat lähinnä toistuvat lihasongelmat. Leo Messin ja Sergio Busquetsin tavoin myös Gomesilla on ollut häpyluuvaivoja. Barcelona aikookin antaa Gomesin toipua rauhassa kuntoon ilman kiirettä.

Lähde: Mundo Deportivo