La Liga ilmoitti alkavansa tutkimaan viime kauden viimeisen kierroksen Sporting-Villarrealin tapahtumia sopupeliepäilynä. Sporting voitti ottelun 2-0, jonka johdosta säilyivät sarjassa.

Ennen kyseistä ottelua Villarrealin silloinen valmentaja Marcelino Toral oli todennut toivovansa Sportingin säilymistä, koska Marcelino on seuran entinen pelaaja. Itse ottelussa haluttoman oloinen Villarreal pelasi pitkälti kakkoskokoonpanollaan ja näytti tyytyvän tappioon.

Samaan aikaan Madridissa Rayo pelasi putoamista vastaan pakkovoiton paikka niskassaan. Voitto ei kuitenkaan riittänyt pääkaupungin lähiöseuralle, koska Paco Jémezin Rayo tarvitsi siihen päälle vielä Sportingin pistemenetyksen selviytyäkseen. Rayo voitti Levanten kotonaan lukemin 3-1, mutta se ei riittänyt.

Rayon seurapresidentti Martín Presa kävi odotetusti kuumana Marcan haastattelussa välittömästi kuullessaan Sporting-Villarrealin tapahtumista toukokuun päätöskierroksella.

– Gijónissa pelattu ottelu ei ollut jalkapalloa. Villarreal ei kilpaillut Sportingia vastaan pelillisesti, avauskokoonpanollaan, pelitaktiikallaan tai vaihdoillaan. Me kunnioitamme vuosiamme pääsarjassa, jonka takia menimme taistelemaan kuolemaan asti viimeisessä ottelussa, mutta Villarreal ei edes yrittänyt, valmistautunut tai laukonut maalia kohti koko ottelussa. Otteluita voi voittaa tai hävitä, mutta aina pitää kilpailla.

– Marcelino on kuin se Lufthansan hullu pilotti, joka tahalleen törmäsi vuoreen.

Villarrealin seurapresidentti Fernando Roig totesi, että viimeisen kierroksen episodi Gijónissa oli Marcelinon potkujen syy.

– Olen aina puolustanut rehellisyyttä jalkapallossa ja sen takia en voinut antaa tämän jatkua, kun otetaan huomioon mitä tapahtui päätöskierroksella. Tässä seurassa presidentti tekee kaikki päätökset ja Marcelinon erottaminen oli vain ja ainoastaan minun päätös. Puhumme rehellisyydestä ja tähän seuraan ei voi tulla joku, joka tekee asiat päinvastoin.

Lienee sallittua kyseenalaistaa Roigin kommentit jollain tavalla, koska miksei Marcelino saanut kenkää suoraan ottelun jälkeen, vaan vasta kuukausi sitten?