Siirtoikkuna sulkeutui yöllä ja lopulliset pelaajasiirrot ovat tätä syksyä varten valmiit. Vaikka suurimmat rahamäärät käytettiin muualla, niin Quique Sánchez Floresin Espanyol saattoi parantaa joukkuettaan merkittävimmin.

Espanyol on muuttunut huimasti kesän aikana. Uuden valmentajan lisäksi jopa yksitoista uutta hankintaa ovat löytäneet tiensä Barcelonan pienempään seuraan. Uutena omistajana seuraan tullut kiinalainen Chen Yansheng on laittanut joissain määrin rahaa palamaan. Espanyol on nostanut huomattavasti osakkeitaan jopa europaikkakilpailua ajatellen.

Maalivahtiosasto uudistui totaalisesti, kun viime kauden ykkösvahti Pau López lähti siirtoikkunan viimeisenä päivänä Tottenhamiin. Tilalle tuli jo aikaisemmin Roberto Jiménez Olympiakosista ja eilen illalla Diego López Milanista. Diego Reyes ja Martín Demichelis saapuivat jo valmiiksi potentiaalisen puolustuksen lisäksi.

Valencia myi miljoonalla keskikentän pohjan moottorinsa Javi Fuegon Kataloniaan. Kaksi miljoonaa vaihtoi omistajaa, kun Espanyol hankki Jorge Juradon Watfordista Fuegon pariksi keskikentälle. Sevillan seuralegenda José Antonio Reyes siirtyi kolmella miljoonalla Andalusiasta Barcelonaan. Oma kasvatti David López palasi kotiin Napolista, joten keskikenttä meni lopulta täysin uuteen kuntoon.

Hyökkäyskään ei jäänyt huomioimatta, kun Léo Baptistão saapui viidellä miljoonalla Atlético Madridista. Pablo Piatti lainattiin Valenciasta ja Getafen Álvaro Vázquez löysi tiensä Espanyoliin eilen siirtoikkunan viime hetkillä.

Toimittajan sana:

Viime kauden alussa Espanyolia pidettiin jopa potentiaalisena putoajaehdokkaana, joten siihen verratessa tänä kesänä tapahtunut muutos on huima. Seura on yrittänyt nostaa imagoaan uudella omistajalla ja nyt uudet hankinnat luovat realistisen kuvan siitä, mihin seurassa pyritään – korkealle. Quique Sánchez Flores on vaativa valmentaja ja on äärimmäisen mielenkiintoista miten uudet hankinnat sopeutuvat seuraan.

Espanyolin identiteetti on muuttunut huomattavasti ja Quiquen potentiaalinen projekti varmistaa sen, että tapahtui mitä tapahtui, niin Espanyol on kauden lopussa varma yllättäjä.