Marca kirjoitti kiinnostavan artikkelin Valencian hyökkääjätilanteesta. Paco Alcácer siirtyy Barcelonaan ja seura korvaa kasvattinsa Munir El Haddadilla, joka saapuu Mestallalle lainasopimuksella, mutta Valencialla on osto-optio. Munir ei kuitenkaan ainoastaan riitä Valencialle, joka yrittää saada toisenkin hyökkääjän riveihinsä.

Seuran agendassa on keskushyökkääjä, joka on vahva boksin sisällä maalinteossa ja pääpelissä. Valencia etsii kärkeä lainalle, mutta jos sopiva operaatio löytyy, niin sinänsä halpa ostos käy myös. Valencia pystyy maksimissaan maksamaan kaksi miljoonaa euroa palkkaa uudelle kärjelle, mutta seura soisi mahdollisen hyökkääjän irtoavan halvemmallakin. Maajoukkuekokemus nähdään konkreettiseksi hyödyksi, kuten La Ligan tunteminen pelaajakokemukselta.

Superdeporte sanoi Valencian hankkivan, ainakin yrittävän, toisen topparin Ezequiel Garayn lisäksi. Manchester Unitedin Marcos Rojoa tuodaan lainasopimuksella Mestallalle. Rojon lainasopimus Valenciaan vaatisi Aymen Abdennourin siirtoa muualle, mutta tunisialaisen agentti totesti Abdennourin haluavan jäädä seuraan.

Toimittajan sana:

Valencian siirtoikkunan loppu on äärimmäisen hektinen. Seura tarvitsee ainakin kärjen ja puolustajan Munirin ja Garayn lisäksi. Sen tietävät myös muut seurat, jotka varmasti nostavat pelaajiensa hintaa. Muutenkin ajatellen mahdollisten myyjien tilannetta, niin onko järkeä myydä Valencialle pelaajaa, kun tietää ettei ehdi ostaa korvaajaa tilalle?

Valencian seurajohto tulee joka tapauksessa saamaan suuren vihapuheen niskoilleen siirtoikkunan loputtua. Alcácer on Valencian projektin keulakuva, varakapteeni ja seuran oma kasvatti, jonka takia siirto on varmasti vaikea ymmärtää kannattajien näkökulmasta. Siihen vielä päälle se, että Valencian seurapresidentti sanoi muutama päivä sitten, ettei Alcácer ole myynnissä. Koko seuran uskottavalta toiminnalta katoaa pohja.

Garay on sopiva korvaaja Mustafille, ellei jossain tapauksessa jopa parempikin. Munir ei vedä vertoja Alcácerille, mutta Munirissa on potentiaalia nuoren ikänsä, ominaisuuksiensa ja tilastojen perusteella. Valencia kuitenkin kaipaa tasonsa todistanutta varmaa maalintekijää hyökkäykseen – Munir ei ole sellainen, ainakaan vielä. Itse en haluaisi olla tällä hetkellä Peter Limin, seuran omistajan kengissä.