Quique Sánchez Flores teki kotidebyyttinsä Espanyolin penkin päässä, kun Málaga vieraili Barcelonassa. Kesän aikana huimasti muuttunut kotijoukkue lähti myöhäisillan otteluun pienoisena suosikkina. Se näytti pitävän paikkansa, kun isännät hallitsivat pelitapahtumia läpi ensimmäisen jakson.

Lopulta Espanyolin paine ja prässi aiheutti tulosta, kun Gerard Morenon laukaus 27 minuutilla muutti suuntaa Málagan puolustajasta ja ohitti Carlos Kamenin. Viittä minuuttia myöhemmin Quiquen miehistöltä hylättiin virheellisesti maali paitsion muodossa, joka loppujen lopuksi koitui Pericojen kohtaloksi.

Tunnin kohdalla Moreno puski illan toisensa keskityksestä ja peli oli käytännössä ohi. Málaga oli yllättävän haluton, mutta yllättäen Diego Llorente kavensi, kun Espanyol-vahti Roberto epäonnistui vastaantulossaan keskitykseen. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla jo varmalta näyttänyt kotivoitto mureni käsiin, kun Espanyolin topparipari teki kommunikointivirheen ja Charles pääsi tasoittamaan pelin.

Toimittajan sana

Espanyol on päästänyt kahdeksan maalia kahteen peliin. Se on yksinkertaisesti aivan liikaa, mutta toisaalta varsin odotettua. Puolustus on muuttunut sen verran hurjasti, että yhteispeli ottaa aikaa. Toisaalta Espanyol on osunut kuudesti tähän mennessä, mutta saaliina ainoastaan yksi piste. Quiquella riittää paljon työnsarkaa puolustuksena kanssa, muuten seuralla on potentiaalia päästä europelikamppailuihin.

La Liga perjantaina

Real Betis-Deportivo la Coruna 0-0 (0-0)

Espanyol-Málaga 2-2 (1-0)

1-0 Gerard Moreno (28.)
2-0 Gerard Moreno (61.)
2-1 Diego Llorente (67.)
2-2 Charles (90.)