James Ródriguez saapui Real Madridiin kesällä 2014 Monacosta massiivisella 80 miljoonan euron siirtosummalla. 25-vuotias Kolumbian maajoukkuemies pelasi vahvan ensimmäisen kauden tehtyään kaikissa kilpailuissa 17 maalia.

Viime kaudella Jamesin peliaika väheni Zinedine Zidanen astuttua seuran peräsimeen. Keskikenttäpelaajalta jäi myös otteluita väliin lihasvamman vuoksi.

Kolumbian entisen maajoukkuepelaajan Faustino Asprillan mukaan James ansaitsisi enemmän kunnioitusta Zidanelta. Peliurallaan hyökkääjänä pelanneen pelaajan mielestä suurempi peliaika on ainoa tapa, jonka avulla hänen maanmiehensä voi näyttää kyntensä.

– Jos hän ei ole tähän mennessä päässyt näyttämään taitojaan, hän ei kuulu valmentajan suunnitelmiin. Anna Jamesin pelata kolme tai neljä peliä putkeen. Jos hän esiintyy heikosti, ota hänet pois ja siirrä Castillaan tai toiseen joukkueeseen. Anna silti mahdollisuus, Asprilla pyysi Onda Ceron haastattelussa.

Asprillan mielestä James pelasi paremmin Carlo Ancelottin alaisuudessa ensimmäisellä kaudellaan Madridissa.

– Kun James saapui Madridiin Ancelottin alaisuuteen, hänelle annettiin mahdollisuus. Ei ole mikään sattuma, että hän pelasi hyvin italialaisen alla. Huono vire alkoi Zidanen tultua. Puhumme nyt MM-kisojen maalikuninkaasta. Hän tarvitsee kärsivällisyyttä ja kunnioitusta. Jamesilta puuttuu Zidanen luotto, Asprilla lisäsi.