La Liga -kausi pyörähtää käyntiin ensi viikonloppuna. Sitä ennen on vielä vuorossa Espanjan Supercup, jonka ensimmäinen osaottelu pelataan tänään. Pystistä taistelevat tänä vuonna Sevilla ja Barcelona.

Poissaolot

Sevilla

David Soria (loukkaantuminen)
Benoit Trémoulinas (loukkaantuminen)
Michael Krohn Dehli (loukkaantuminen)

Barcelona

Marc-André ter Stegen (loukkaantuminen)
Jordi Alba (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Neymar (Olympialaisissa)
Rafinha (Olympialaisissa)

Edelliset ottelut

Sevilla

Real Madrid-Sevilla 3-2 (2-2) (Uefa Super Cup)
Granada-Sevilla 0-2 (harjoitusottelu)
St Pauli-Sevilla 1-2 (harjoitusottelu)

Barcelona

Barcelona-Sampdoria 3-2 (harjoitusottelu)
Liverpool-Barcelona 4-0 (International Champions Cup)
Barcelona-Leicester 4-2 (International Champions Cup)

Edellinen keskinäinen ottelu

Barcelona-Sevilla 2-0 (0-0) (22.5.2016, Copa del Rey)

Arvio

Sevilla taisteli jo viime tiistaina pystistä Uefan Supercup -ottelussa Real Madridia vastaan. Andalusialaiset oli minuutin päässä voitosta, mutta joukkue hävisi tasaisen taiston Los Blancosille lopulta jatkoajalla. Jorge Sampaolin ensimmäisenä otteluna Sevillan peräsimessä taisto oli hyvä.

Barcelona ei ole vielä kilpailukauttaan aloittanut. Merkillepantavaa on, ettei joukkue pitänyt maaliansa kertaakaan harjoituskauden aikana puhtaana. Pahin notkahdus tapahtui Liverpoolia vastaan katalonialaisten hävittyä peräti 4-0-numeroin.

Sevilla lähtee otteluun pitkälti samalla miehistöllä kuin tiistaina. Maalivahti Davíd Sorian puuttuessa tolppien välissä vartioi tuttuun tapaan Sergio Rico. Sivussa ovat myös laitapuolustaja Benoit Trémoulinas ja laituri Michael Krohn Dehli.

Uusista hankinnoista vakuuttavasti tiistaina pelannut ja maalitilinsä avannut Franco Vázquez jatkaa todennäköisesti keskikentällä avauksessa. Samoin Luciano Viettoa voidaan odottaa jälleen kärkeen.

Barca joutuu otteluun ilman Rion olympialaisissa Brasiliaa edustavaa avainhyökkääjä Neymaria. Samasta syystä sivussa on myös Rafinha. Marc-André ter Stegenin puuttuminen puolestaan vahvistaa, että Claudio Bravo avaa maalilla. Sivussa on myös mahdollisesti Jordi Alba, joka avaa Pariisista hankitulle Lucas Dignelle mahdollisuuden debyyttiin. Neymarin puolestaan laidalla korvaa todennäköisesti Arda Turan.

Sevillalta jäi edellisestä kohtaamisesta paljon hampaan koloon hävittyään Barcelonalla Copa del Reyn finaalin jatkoajan jälkeen 2-0. Nyt heillä on paikka kostaa tappio.

Sevilla tarvitsee avausosasta hyvän tuloksen pärjätäkseen Camp Noulla. Joukkue on paperilla altavastaaja, mutta vahva esitys tiistaina kertoo hyökkäyksen tulivoimasta. Kuten harjoituspelit todistivat, Barcelonan puolustuspeli ei ole ollut parhaalla tasolla. Tässä on myös viikon tappiosta turhautuneen Sevillan iskun paikka.

Andalusialaiset ovat pelanneet viime aikoina noin kahden maalin keskiarvolla, ja Sampaolin pallonhallintapeli on ollut hyökkäyspäässä todella tehokasta. Kotiedun myötä uskotaan Sevillan nappaavan valmiimpana joukkueena yllätysvoiton 2-1-lukemin.