La Liga -kausi pyörähtää käyntiin vasta ensi viikolla. Tänään kuitenkin saadaan jo nauttia Real Madridin ja Sevillan otteista UEFA Super Cupissa. Vuosittaisessa kamppailussa kohtaavat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat. Pelipaikkana on tänä vuonna Norjan Trondheimissa sijaitseva Lerkendal Stadion.

Poissaolot

Real Madrid

Cristiano Ronaldo (loukkaantuminen)
Fabio Coentrao (loukkaantuminen)
Keylor Navas (?)
Pepe (lomalla)
Gareth Bale (lomalla)
Toni Kroos (lomalla)

Sevilla

Benoit Trémoulinas (loukkaantuminen)
Michael Krohn-Dehli (loukkaantuminen)
Sebastián Cristoforo (?)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Bayern München-Real Madrid 0-1 (International Champions Cup)
Real Madrid-Chelsea 3-2 (International Champions Cup)
Real Madrid-Paris Saint-Germain 1-3 (International Champions Cup)

Sevilla

Granada-Sevilla 0-2 (harjoitusottelu)
St Pauli-Sevilla 1-2 (harjoitusottelu)
Mainz-Sevilla 0-1 (harjoitusottelu)

Edellinen keskinäinen ottelu

Real Madrid-Sevilla 4-0 (20.3.2016, La Liiga)

Arvio

Zinedine Zidanen luotsaama Real joutuu Super Cupiin ilman useampaa avauksen pelaajaansa. Tolppien välistä puuttuu ykkösvahti Keylor Navas. Sivussa ovat myös puolustaja Pepe, keskikenttäpelaaja Toni Kroos ja laitahyökkääjä Gareth Bale. Kolmikosta jokainen on ollut EM-kisojen jäljiltä pidennetyllä lomalla. Kärjestä puuttuu polvivammasta kärsivä maalipyssy Cristiano Ronaldo.

Verrattuna Realiin Sevillan poissaolot eivät ole yhtä pahoja. Tärkeimpinä puuttuvat laitapuolustaja Benoit Trémoulinas ja tanskalaislaituri Michael Krohn Dehli.

Harjoituskaudet olivat molemmilla vahvoja. Real pelasi pelkkiä maailman huippuseuroja vastaan ja voitti kaksi kolmesta pelistään. Ainoa tappio tuli PSG:tä vastaan. Sevilla puolestaan voitti kuudesta harjoituspelistään jokaisen, mutta vastustajat eivät olleet samaa tasoa.

Kroosin puuttuessa James Ródriguez pääsee todennäköisesti avaukseen Realin keskikentällä. Kokoonpanossa saatetaan myös nähdä Realiin Juventuksesta palannut Álvaro Morata. Espanjalaishyökkääjä pelasi vahvat EM-kisat tehtyään neljään peliin kolme maalia. Balen tilalla nähtänee lupaava Lucas Vásquez.

Sevilla puolestaan iskee todennäköisesti kentälle useamman uuden hankintansa. Hyökkäyspäähän voidaan odottaa Luciano Viettoa tai viime kaudella Ranskan liigassa 17 osumaa paukuttanutta Wissam Ben Yedderiä. Hyökkäävän keskikenttäpelaajan rooliin tyrkyllä ovat Palermossa kahdeksan maalia ja seitsemän maalisyöttöä kerännyt Franco Vázquez tai brassipelintekijä Ganso.

Sevillan ja Realin viime kauden kohtaamiset menivät tasan. Tosin edellinen maaliskuussa Bernabéulla päättyi Los Blancosin 4-0-murskavoittoon.

Poissaoloistaan huolimatta Real on myös Super Cupissa suosikki. Zidanella on käytössään leveä materiaali ja joukkue on ollut vahvassa lennossa viime keväästä lähtien. Sevilla taas hakee uudelleenrakennuksen ja tuoreen päävalmentajan Jorge Sampaolin myötä vielä muottiaan.

Puuttumiset parantavat andalusialaisten mahdollisuuksia, mutta uskotaan silti Realin voittoon 2-1-lukemin.