Barcelonan #WeAreAllLeoMessi-kampanja on herättänyt paljon kritiikkiä. Katalaaniseura aloitti kampanjan sosiaalisessa mediassa tukeakseen veropetostuomion saanutta Lionel Messiä.

Uutisoimme aiemmin vastareaktiosta, jonka kampanja sai aikaan Twitterissä. Kriittiseen kuoroon ovat yhtyneet myös Espanjan korkean tahon viranomaiset.

– Meidän näkökulmamme on se, että tämä solidaarisuuden kampanja jota Barcelona ajaa, tukee petokseen syyllistyneitä ihmisiä. Se ei varsinaisesti auta espanjalaisten veronmaksuun liittyvän omantunnon kasvattamisessa, Espanjan verotarkastajien liiton puheenjohtaja Carlos Cruzado sanoi AS:n haastattelussa.

– Espanjan perustuslaki sallii valituksen oikeuden päätöksistä. Se on linjassa kaikkien muiden demokraattisten ja modernien valtioiden kanssa, Espanjan korkeimman urheiluneuvoston (CSD) puheenjohtaja Miguel Cardenal puolestaan aloitti Marcan mukaan.

– Messin olisi syytä olla kiitollinen siitä, että hän elää maassa, jossa koulutus, terveydenhuolto ja sosiaaliturva ovat korkealla tasolla. Eettisesti (Barcelonan Messi-kampanja) meni täysin pieleen.