Viime kauden päätteeksi pääsarjaan noussut Deportivo Alavés on tehnyt kesän ensimmäiset hankintansa.

Baskiseura tiedotti hankkineensa Christian Santosin hollantilaisesta Nijmegenistä ja Adrián Ortolán Barcelona B:stä. Santos siirtyy seuraan kolmivuotisella sopimuksella, ja Ortolá pelaa Alavésissa ensi kauden lainalla. Sopimukseen sisältyy optio toisesta kaudesta.

Santos on 28-vuotias keskushyökkääjä, joka voi tarvittaessa pelata myös alempana tai vasemmalla laidalla. Viime kaudella venezuelalainen paukutti Hollannin pääsarjassa 16 maalia 30 otteluun. Venezuelan maajoukkueessa Santos on tehnyt yhden maalin seitsemässä ottelussa. Hän pelasi yhden pelin kesän Copa América Centenariossa.

Ortolá on puolestaan 22-vuotias maalivahti. Rodan ja Villarrealin kasvatti siirtyi Barcelonan organisaatioon kolme vuotta sitten. Viime kaudella hän toimi Barcelona B:n ykkösvahtina ja torjui 34 Segunda B:n ottelussa.

Mundo Deportivon tietojen mukaan Barcelona halusi lainata Ortolán muualle, ettei tämä kokisi Barca-kasvattien Oier Olazábalin ja Jordi Masipin kohtaloa. Olazábal jäi kolmosvahdiksi Víctor Valdésin ja José Manuel Pinton taakse. Masip on puolestaan pyöritellyt viimeiset pari kautta peukaloitaan, kun Claudio Bravo ja Marc-André ter Stegen ovat hoitaneet torjuntavastuun.

Toimittajan sana

Alavésin maalivahtiosasto on nyt mielenkiintoinen, sillä kokoonpanosta löytyvät Barcelonan mies Ortolá ja Rea Madridin kasvatti Fernando Pacheco. Näillä näkymin Pacheco on ainakin alkuun ykkönen. Hän pelasi viime kaudella kahta vaille kaikki Alavésin ottelut.

Hyökkäyspäässä tilanne on hieman enemmän auki. Viime kaudella Alavésin ykkösvaihtoehto kärkeen oli 31-vuotias Gaizka Toquero. Hän viimeisteli 31 ottelussa yhdeksän maalia. Taustatukea toi vuotta nuorempi Manu Barreiro, joka viimeisteli viisi kertaa. Santos lienee vähintään kakkosvaihtoehto piikkiin, mutta on hyvin mahdollista, että hän nousee suoraan avaukseen.