Facundo Roncaglia siirtyy vapaana agenttina Fiorentinasta Celta Vigoon. Kunhan puolustaja läpäisee lääkärintarkastuksen, hän allekirjoittaa Celtan kanssa nelivuotisen sopimuksen. Celta tiedotti siirrosta verkkosivuillaan.

29-vuotias Roncaglia on Boca Juniorsin kasvatti. Hän on La Ligan ystäville tuttu, sillä argentiinalainen pelasi Espanyolissa lainalla kauden 2009-10. Bocasta matka jatkui 2012 Fiorentinaan. Viime kaudella Roncaglia pelasi Serie A:ssa 30 ottelua. Hän operoi sekä topparina että oikeana laitapakkina.

Roncaglia kuuluu myös Argentiinan maajoukkueeseen, jossa pelejä on kertynyt yhteensä 12. Tuorein tuli kesäkuun Copa Américassa Boliviaa vastaan.

Roncaglia on Celtan kolmas hankinta tänä kesänä. Häntä ennen seuraan ovat siirtyneet keskushyökkääjä José Naranjo ja oikea laitahyökkääjä Álvaro Lemos.

Roncaglian hankinnan lisäksi Celta tiedotti myös Levy Madindan lainasiirrosta La Liga 2:ssa pelaavaan Gimnàsticiin. 24-vuotias keskikenttäpelaaja pelasi viime keväänkin lainalla Nàsticissa.

Toimittajan sana

Roncaglia on melko korkean profiilin vahvistus Celtaan. On mielenkiintoista nähdä, onko punainen matto jo levitetty suoraan avauskokoonpanoon. Sinänsä oikean pakin tontille on jo olemassa ihan pätevä mies – joukkueen kapteeni Hugo Mallo. Avauksen toppariparina puolestaan operoivat viime kaudella Gustavo Cabral ja Sergi Gómez. Keskuspuolustusosasolta löytyvät myös Andreu Fontàs ja David Costas. Kilpailua siis riittää.

Millaisia ominaisuuksia Roncaglia sitten tuo Celtaan? Hän on melko kovaotteinen puolustaja, joka taklaa paljon. Viime kaudella Roncaglia oli Fiorentinan pelaajista ykkönen sekä taklauksissa että varoituksissa. Pallo pysyy tarpeeksi hyvin jalassa, mutta varsinaisesti peliä avaava puolustaja Roncaglia ei ole.