Real Madridin Cristiano Ronaldo ja Pepe ovat Portugalin juhlittuja sankareita. Molemmat ovat pitkäaikaisia maajoukkuesotureita, joista tuli eilen illalla Euroopan mestareita.

Ronaldon finaali tosin päättyi ennen aikojaan. Dimitri Payet’n taklaus osui hyökkääjää polveen, ja Ronaldo joutui tulemaan vaihtoon jo 25. minuutilla.

– Tämä oli vaikeaa, koska menetimme parhaan pelaajamme. Olimme asettaneet toivomme hänen (Ronaldon) harteilleen, Pepe sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

– Cristiano on pelaaja, joka voi tehdä maalin milloin tahansa. Kun hän sanoi, ettei hän pysty jatkamaan, sanoin muille, että meidän on voitettava hänen vuokseen. Tauolla päävalmentaja laati meille erinomaisen taktiikan ja toi mukaan suunnitelma b:n. Se toimi.

– Me jätimme kentälle verta, hikeä ja kyyneleitä. Sanoin ottelun alla, että jättäisimme kaiken kentälle kansamme ja maamme puolesta. Sen me teimme. Siitä portugalilaisissa on kyse: työstä ja vaikeuksien voittamisesta.

Pepellä oli myös hyvää sanottavaa päävalmentaja Fernando Santosista.

– Hän on hyvin viisas mies. Hän kykeni tuomaan joukkueeseen kokeneiden pelaajien lisäksi nuorukaisia. Ensimmäisestä päivästä lähtien hän sanoi, että ykköstavoite on päästä EM-kisoihin ja kakkostavoite on voittaa ne. Tässä ei ole kyse sattumasta. Kukaan ei koskaan unohda tätä voittoa.