Portugalin ja Ranskan välinen EM-kamppailu päättyi Portugalin 1-0-voittoon jatkoajalla, kun Lilleä seuratasolla edustava Éder laukoi pallon vastustamattomasti Ranskan maaliin 109. minuutilla. Portugali voitti EM-kultaa ensimmäistä kertaa kisahistoriansa aikana.

Ottelun alkupuolella nähtiin ikävä tapahtuma, kun Portugalin ja Real Madridin Cristiano Ronaldo loukkaantui 17. peliminuutilla (lue uutinen). Muuten varsinainen peliaika mentiin hienoisesti Ranskan hallitessa, mutta paikkoja siunaantui molemmille joukkueille. Jatkoajalla rysähti, kun Portugalin Éder laukoi maansa historian ensimmäiseen EM-voittoon. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Portugalin ja Real Madridin Pepe.

Finaalissa nähtiin kentällä viisi pelaajaa La Ligasta, kun mestari Portugalin puolelta kehissä olivat Ronaldon ja Pepen lisäksi Nani, joka pelasi myös upean turnauksen. Ranskalta puolestaan kehissä olivat Antoine Griezmann sekä Samuel Umtiti, jonka siirtoa Barcelona ei ole vielä vahvistanut.

EM-kisojen maalipörssin voittajaksi selviytyi Atlético Madridin Griezmann, joka viimeisteli turnauksessa kuusi osumaa. EM-kisahistoriassa vain vuonna 1984 on yksittäinen pelaaja viimeistellyt enemmän maaleja. Silloin ranskalainen Michel Platani teki huikeat yhdeksän maalia.