Cristiano Ronaldolla on huomenna loistava mahdollisuus voittaa ensimmäinen arvoturnauksensa Portugalin paidassa. 31-vuotias Real Madrid -hyökkääjä hävisi 12 vuotta sitten EM-kisojen loppuottelussa mestaruuden niukasti Kreikalle. Sunnuntaina vastaan asettuu isäntämaa Ranska.

Ranskan valmentajan Didier Deschampsin mukaan kukaan ei tiedä varmaa keinoa Ronaldon pysäyttämiselle. Les Bleus’n puolustuksella riittääkin mietittävää, miten portugalilaistaituri pidetään sunnuntaina kurissa.

– Jos anti-Ronaldo-suunnitelma on olemassa, kukaan ei ole ainakaan löytänyt siihen reseptiä. Hän on todellinen huippupelaaja ja häneltä löyty vahvat urheilulliset kyvyt ilmapeliin. Ronaldo ei pelkästään hyppää ilmaan vaan hän myös pysyy siellä. Six-packilla on syynsä, mutta hänellä on kaksi asiaa mitkä tekevät pitämisen vaikeaksi. Nopeus ja uhka ilmassa, Deschamps kommentoi finaalin lehdistötilaisuudessa.

Ronaldo on tehnyt turnauksessa tähän mennessä kolme maalia. Hyökkääjä on isäntien Antoine Griezmannin jälkeen maalipörssissä toisena.