Portugalille haetaan tänään EM-finaalivastustajaa. Välierässä kohtaavat Saksa ja Ranska.

Puhutaan niin isosta ottelusta, että moni pitää sitä moraalisena finaalina. Illan ottelun voittaja lienee loppuottelussa selkeä ennakkosuosikki.

Saksalle pudotuspelit ovat olleet kaksijakoiset. Neljännesvälierissä Slovakia kaatui selkeästi maalein 3-0. Puolivälierissä Saksa oli pudota ulos, kun ottelu Italiaa vastaan eteni rangaistuspotkukilpailuun. Saksa oli lopulta vähemmän huono ja eteni jatkoon.

Ranskan reitti on ollut helpompi. Pudotuspelivastustajat Irlanti ja Islanti eivät antaneet Ranskalle erityisen suurta vastusta. Samalla herää kysymys siitä, mikä on Ranskan todellinen iskukyky.

– Jokaisella joukkueella on heikkoutensa, mikään joukkue ei ole täydellinen. Heidän esityksensä Islantia vastaan oli vakuuttava, mutta havaitsimme muutaman heikkouden, Saksan päävalmentaja Joachim Löw sanoi lehdistötilaisuudessa.

Saksalla kokoonpanohuolia

Kokoonpanouutisten suhteen Ranskan tilanne on Saksaa parempi. Pelikieltoa Islanti-ottelussa kärsineet luottomiehet N”Golo Kanté ja Adil Rami ovat taas mukana. Saksan pelaajista sen sijaan toppari Mats Hummels on pelikiellossa. Ykköskärjeksi noussut Mario Gómez ja keskikentän puolustava pelaaja Sami Khedira ovat puolestaan loukkaantumisten vuoksi sivussa.

Saksalla on niin leveä kokoonpano, että todennäköisesti jalkeilla on poissaoloista huolimatta erittäin iskukykyinen joukkue. Lisäksi Saksan peliesitykset kisoissa ovat olleet Ranskaa vakuuttavampia.

– Luotan poissaolevien pelaajien korvaajiin sataprosenttisesti. Olemme kovin joukkue, jonka Ranska on tässä turnauksessa kohdannut, Löw sanoi.

– Heillä on erinomainen puolustusmuoto – näimme sen Italia-ottelussa. Pallonmenetyksen hetkellä he tekivät töitä voittaakseen sen takaisin. Se auttoi heitä kontrolloimaan ottelua, Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps sanoi.

Saksan loukkaantumiset ja Ranskan maalijuhlat Islantia vastaan ovat kääntäneet kerroinasetelmassa kuitenkin Ranskan suosikiksi. Tänään Ranska joutuu vasta ensimmäisen tosipaikan eteen. Saksan voiton kertoimet ovat niin korkealla, että sinne kannattaa suunnata vedot. Ja kuten Deschampskin sanoi:

– Pelaamme maailman parasta joukkuetta vastaan.

Kertoimet (Coolbet)

Saksa-Ranska
2.86 – 3.05 – 2.83