José Manuel Jurado siirtyy Valioliigan Watfordista Espanyoliin. Barcelonalaisseura tiedotti asiasta verkkosivuillaan. Juradon sopimus Espanyolin kanssa kattaa seuraavat kolme kautta.

30-vuotias Jurado on Real Madridin kasvatti. Realin edustusjoukkueessa pelejä tuli kuitenkin vain muutama, ja laituri siirtyi kesällä 2006 naapuriseura Atléticoon. Atlétin jälkeen Jurado on edustanut Real Mallorcaa, Schalkea ja Moskovan Spartakia, josta hän siirtyi vuosi sitten Watfordiin 8,6 miljoonan euron kaupassa.

Viime kaudella Jurado pelasi Watfordin paidassa kaikki kilpailut mukaan lukien 31 ottelua. Peliä kohden laskettuna hän loi eniten maalipaikkoja koko joukkueesta – 1,5. Jurado myös laukoi Watfordin pelaajista kolmanneksi eniten peliä kohden ja haastoi toiseksi eniten.

Jurado on Espanyolin kesän kolmas hankinta. Ennen laituria seuraan ovat siirtyneet maalivahti Roberto (lue uutinen) ja Juradon tavoin laidalla operoiva José Antonio Reyes (lue uutinen).

Toimittajan sana

Jurado voi pelata hyökkäyksessä melkeinpä mitä tahansa paikkaa, mutta parhaimmillaan hän on vasempana laiturina. Viime kaudella suurimman vastuun Epanyolin vasempana laiturina kantoi Víctor Álvarez. On hyvin mahdollista, että Jurado nousee suoraan avauksen pelaajaksi.