EM-kisojen viimeinen välieräjoukkue saadaan selville tänään. Turnauksen todellinen yllättäjä Islanti haastaa isäntämaa Ranskan.

Suomessa jotakuinkin jokainen on hypännyt viimeistään kisojen aikana Islannin kelkkaan. Se on pohjoismaa. Se on pieni. Se on sympaattinen. Islannilla on suomalaisten lisäksi kannustajia muuallakin maailmassa. Joukkueesta puhutaan ilmiönä. Eikä siinä mitään, Islanti on pelannut kerrassaan hienon turnauksen.

– Sen perusteella, mitä olen kuullut Islannista ja kannattajilta täällä, ymmärrän tämän olevan tosi iso juttu. Lähes koko (Islannin) kansa seuraa (ottelua) tv:stä tai kaduilla, Islannin päävalmentaja Lars Lagerbäck sanoi ottelun alla lehdistötilaisuudessa.

Samaan aikaan unohdetaan, että Ranskallakin on ihmisiä takanaan. Nyt kuitenkin pelataan Ranskassa eikä Islannissa. Eli eiköhän stadionilta löydy loppujen lopuksi enemmän Ranskan kannattajia.

Islanti-huumassa on myös muistettava, että Ranska on laadullisesti ylivoimainen joukkue Islantiin verrattuna. N’Golo Kantén ja Adil Ramin poissaolot aiheuttavat hieman kysymysmerkkejä, mutta siitä huolimatta pelipaikkakohtaisessa vertailussa Ranska on jokaisella osa-alueella Islantia parempi. Jos vain Ranska onnistuu avausmaalin tekemään, hanat saattavat aueta oikein kunnolla. Siksi isäntämaa on vedonlyönnin kannalta potentiaalinen kohde jopa -1-tasoituksella.

Kertoimet (Coolbet)

Ranska-Islanti, Ranskalta yksi maali pois

2.25 – 3.45 – 3.05