EU määrää Real Madridin maksamaan Madridin kaupunginvaltuustolle 18,2 miljoonaa euroa. Syynä ovat vuosina 1998-2011 tehdyt laittomat maakaupat. Asiasta uutisoi madridilaislehti AS.

AS:n mukaan EU:n kilpailukomitea julkistaa sakon virallisesti ensi viikolla.

Tutkinta juontaa juurensa Las Tablasissa sijaitsevaan maaplänttiin, jonka Real sai vuonna 1998 Madridin kaupunginvaltuustolta. Real antoi vaihtokaupassa 30 neliökilometriä vanhasta harjoituskeskuksestaan.

Tuohon aikaan Las Tablasin maa-aluetta pidettiin 488 000 euron arvoisena. Vuonna 2011 Realin oli annettava alue takaisin. Tontti oli jo aiemmin kaavoitettu ”julkiseksi alueeksi”, eikä kapunginvaltuuston olisi missään vaiheessa pitänyt myydä sitä Realille. Kaupunginvaltuusto maksoi Realille maa-alueesta 22,7 miljoonaa euroa.

EU:n mukaan tontin arvo on korkeimmillaan 12,2 miljoonaa euroa. Siksi Realin on maksettava sakko laittomista tuista.