Jalkapallomaailma – etenkin espanjankielinen – on puhunut viime yöstä lähtien Lionel Messin maajoukkueuran lopettamispäätöksestä (lue uutinen).

Messi kertoi maajoukkueuransa päättymisestä, kun Argentiina hävisi Copa Américan finaalissa Chilelle rangaistuspotkukilpailun jälkeen 0-1. Messi epäonnistui omassa rankkarissaan.

Maajoukkueurallaan Messi on voittanut nuorten maailmanmestaruuden (2005) ja olympiakultaa (2008). Vastapainoksi Barcelona-hyökkääjä on hävinnyt MM-finaalin (2014) ja peräti kolme Copa Américan loppuottelua (2007, 2015, 2016). Lopetusilmoitus kirvoitti Chilen leiristä ylistystä Messille.

– Sen lisäksi, että ihailen Messiä, seuraan paljon numeroita, argentiinalais-espanjalainen Chilen päävalmentaja Juan Antonio Pizzi sanoi lehdistölle.

– Messin numerot ovat kiistattomia. En usko, että niihin koskaan ylletään, koska muille pelaajille Messin tekemät asiat ovat mahdottomia.

– Tarkastelen asioita henkilökohtaisesta näkökulmastani, kuten kaikkien pitäisi. Minun mielestäni Messi on kaikkien aikojen paras pelaaja.

”Messin kritisoiminen epäreilua”

Messiä on Argentiinan maajoukkueessa verrattu aina Diego Maradonaan. Moni kokee Messin epäonnistuneen, sillä hän ei kyennyt johtamaan Argentiinaa suureen voittoon – toisin kuin Maradona.

– Minun sukupolveni ei voi verrata Messiä Maradonaan, koska Maradona teki niin suuria asioita argentiinalaiselle jalkapallolle. Mutta vaikuttaa siltä, että historian paras pelaaja pelasi hetki sitten täällä Yhdysvalloissa, Pizzi mietti.

Chilen tämän hetken suurimpiin kuuluva Arturo Vidal harmitteli Messin lopettamispäätöstä.

– Sääli, että Messi lopettaa. Hänellä on omat syynsä, ja minun on hyvin vaikeaa puhua tästä asiasta, Vidal sanoi toimittajille.

Chilen joukkueeseen niin ikään kuulunut Gonzalo Jara puolestaan asettui Messin tueksi.

– Messin kritisoiminen tai se, että kaikki vastuu lasketaan hänen harteilleen, on epäreilua.