Hallitseva maailmanmestari Saksa aloittaa tänään pudotuspeliurakkansa EM-kisoissa. Joachim Löwin johtama ryhmä kohtaa neljännesvälierässä Slovakian.

Saksa kyllä voitti alkulohko C:n, mutta meno ei täysin vakuuttanut. Joukkue onnistui tekemään kolmessa ottelussa yhteensä vain kolme maalia. Löw kaipaa maalipaikkojen hyödyntämiseen lisää tehokkuutta.

– Olemme kaikki tietoisia, ettei meillä ole enää varaa tuhlata näin paljon maalipaikkoja. Emme yksinkertaisesti saa niitä enää niin montaa, Löw sanoi lehdistötilaisuudessa.

Toni Kroos on ollut odotetusti Saksan pallollisen pelin kapellimestari. Real Madridin keskikenttäpelaaja on antanut ottelua kohden keskimäärin peräti 116 syöttöä – selvästi enemmän kuin kukaan muu koko turnauksessa. Löw odottaa, että Slovakiaa vastaan Saksan pelintekotila pienenee.

– Meillä ei tule olemaan niin paljon tilaa kuin mitä Pohjois-Irlantia vastaan. Siksi mietin paria pelaajamuutosta.

Kenttä hyödyttää Slovakiaa

Slovakian turnaus alkoi tappiolla Walesia vastaan. Toisessa pelissä joukkue kaatoi Venäjän, ja lohkovaiheen päätöskierroksella Slovakia onnistui puristamaan tasapelin Englantia vastaan. Slovakian päävalmentaja Ján Kozák uskoo, että Saksa antaa Slovakialle enemmän tilaa hengittää.

– En usko, että Saksa painostaa ihan niin vahvasti kuin mitä Englanti teki, Kozák sanoi lehdistölle.

Lähtökohta otteluun on selvä: Saksa on ylivoimainen suosikki. Lillen kenttä herättää kuitenkin isoja kysymysmerkkejä. Nurmi on ollut hyvin heikossa kunnossa, ja nyt on vaihdettu uusi nurmi tilalle. Näin nopealla aikataululla tuleva ottelu uudella nurmella aiheuttaa sen, ettei kenttä voi olla vielä täysin kunnossa. Tämä suosii eittämättä altavastaajaa (Slovakiaa) ja haittaa Saksan pelinrakentamista. Koska kentän kuntoa ei ole huomioitu kertoimien asettelussa, on perusteltua lyödä Slovakiaa tasoituksella.

Kertoimet (Coolbet)

Saksa-Slovakia (Slovakialle maali eteen)
1: 2.50
x: 3.38
2: 2.88

Ottelut ja alkamisajat

Ranska-Irlanti klo 16
Saksa-Slovakia klo 19
Unkari-Belgia klo 22