Espanjan haaveet lohkovoitosta Ranskan EM-turnauksessa kariutuiva yllättävään tappioon Kroatiaa vastaan. La Roja johti ottelua alkuun 1-0, mutta toisella jaksolla peli kääntyi ruutupaidoille. Ratkaiseva Ivan Perisicin 2-1-maali upposi turhankin helposti David De Gean selän taakse.

Tappion myötä katkesi myös La Rojan pitkä 12-vuotinen voittamaton aikakausi EM-tasolla. Espanja oli hävinnyt edellisen kerran vuoden 2004 Portugalin kisoissa juurikin isäntämaalle.

Espanja aloitti ottelun vahvasti, kun Álvaro Morata vei turnauksen kolmannella osumallaan jo seitsemännellä minuutilla joukkueen 1-0-johtoon. Keskityksen jakoi Cesc Fàbregas.

Kroatia tasoitti juuri ennen avausjakson päättymistä Nikola Kalinicin ohjattua Perisicin keskityksen La Rojan maalivahdin De Gean ohitse. Sergio Ramos oli jättänyt kroaattihyökkääjän vartioimatta.

Espanja sai parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa tilaisuuden mennä uudestaan johtoon rangaistuspotkusta. Pallo vihellettiin pilkulle David Silvan kaaduttua varsin kevyestä kosketuksesta nurmen pintaan. Danijel Subasic kuitenkin pysäytti Ramosin yrityksen torjumalla puolustajan vedon oikealta, ja näin tasatilanne säilyi.

Torjunta siirsi painopisteen vielä suuremmin Kroatialle. 87. minuutilla syntyi ratkaisu. Perisic laukoi vasemmalta matalana, ja yllätti helpon näköisesti etukulmasta De Gean.

Tappion myötä Espanjaa odottaa vaikea jatko-ohjelma. Heti neljännesvälierissä vastaan asettuu neljän vuoden takainen finaalivastus Italia.