Argentiina pelaa viime vuoden tavoin Copa Américan finaalissa. Asia varmistui, kun USA kaatui välierissä selkein 4-0-lukemin.

Ottelun voittomaali nähtiin jo kolmannella peliminuutilla. Ezequiel Lavezzi käytti lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen palloa Lionel Messillä, joka chippasi takaisin Lavezzille. Kiinassa tätä nykyä pelaava hyökkääjä puski Argentiinan johtoon.

Puolen tunnin pelin jälkeen tuli seuraava. Messi kierrätti 20-25 metristä vapaapotkun aivan yläkulmaan.

Lopullinen ratkaisu nähtiin heti toisen jakson alkuun. Vasemmalta laidalta pelattiin erinomainen syöttö puolustuslinjan selustaan Gonzalo Higuaínille, jonka ensimmäisen yrityksen maalivahti Brad Guzan torjui. Paluupallo tuli takaisin Higuaínille, joka sijoitti tyhjiin.

Napolissa erinomaisen kauden pelannut Higuaín iski vielä 10 minuuttia ennen päätösvihellystä toisen. Messi ryösti pallon Yhdysvaltain puolustajan harhasyötön jälkeen, eteni ja syötti lähes tyhjän maalin Higuaínille.

Ottelu oli tilastojen valossa hyvin yksipuolinen näytös. Argentiina laukoi 11 kertaa, joista seitsemän maalia kohti. USA:lle ei kirjattu laukauksen laukausta.

Finaalissa Argentiina saa vastaansa voittajan välieräparista Kolumbia-Chile.