– Saatan tehdä muutoksia. Kaikki pelaajani ovat käytettävissä, mutta on monia asioita, joita tulee ajatella. Minun on valittava joukkue, jolla varmistamme lohkovoittomme. Se on tavoitteemme, Ranskan valmentaja Didier Deschamps ajatteli UEFA:n verkkosivuilla.

Sveitsi ja Ranska pelaavat sunnuntai-iltana A-lohkon voitosta. Ranska on onnistunut voittamaan sekä Romanian että Albanian viime hetken maaleilla. Sveitsi sen sijaan on napannut neljä pistettä – kolme pistettä toisi Sveitsille lohkovoiton, kun tasapeli riittäisi kakkossijaan.

Sveitsi jätti itsestään passiivisen kuvan avauksessa Albaniaa vastaan, mutta Romania-ottelu sujui jo paremmin. Sveitsin viimeistely on ollut surkeaa, ja Ranskaa vastaan se lähtee otteluun suurena altavastaajana.

– Emme suuresti ajattele 2-5-tappiotamme Ranskalle MM-kisoissa muutama vuosi sitten. Emme lähde hakemaan kostoa. Keskitymme nykyhetkeen – vain sillä on merkitystä, Sveitsin valmentaja Vladimir Petković muistutti.

Mikä on ottelun panos?

Lohkovoitto tietäisi yhtä lepopäivää enemmän ja helpompaa kaaviota kohti turnausmenestystä. Kuten Deschamps vihjasi, Ranskan on määrä lepuuttaa joitain pelaajiaan.

Olivier Giroud ja N’Golo Kanté ovat keltaisen kortin päässä pelikielloista jatko-otteluissa, joten kaksikko todennäköisimmin ovat lepuutettavien listan kärkipäässä. Vaikka lepuutuksia tulee, on joukkue silti täynnä laatua ja pelaajat haluavat kilpailla näyttöpaikoista.

Niinpä laadukas materiaali ja kotiyleisön pauhu takaa sen, että ottelussa nähtäneen erittäin yritteliäs Ranska varmasta jatkopaikasta huolimatta. Vedonlyöntimarkkinoilla ottelun merkitystä Ranskalle on aliarvioitu, joten luotto kisaisäntään palkitaan suurilla kertoimilla.

Kertoimet (Coolbet), Sveitsi – Ranska
1 – 5.05
X – 2.95
2 – 2.00