Portugali pelasi vahvan pelin Islantia vastaan, mutta tasapeliä enempää joukkue ei siitä matsista saanut. Joukkueen isoin nimi Cristiano Ronaldo myös esiintyi niin, että lihasvamma näytti olevan jo taakse jäänyttä.

– Hän on sellainen pelaaja, jota et koskaan voi täysin puolustaa pois koko pelin. On puolustettava joukkueena, Christian Fuchs mietti Ronaldon kohtaamista ESPN:n mukaan ennen peliä.

Fuchs tietää, minkälaisiin tilanteisiin Ronaldoa ei saa päästää. Portugalilaisen laukaus on tulinen, eikä mies tarvitse paljoakaan tilaa sen lataamiseen.

– On vältettävä 1 vastaan 1 -tilanteita ja on aina saatava vähintään kaksi vastaan yksi, Fuchs kertoi ennen lauantai-illan ottelua.

Itävalta esiintyi Unkaria vastaan surkeasti, ja tappio ottelusta oli täysin ansaittu. Joka tapauksessa joukkueessa riittää laatua.

– Itävalta on vahva joukkue Eivät he syyttä suotta ole TOP 10:n joukossa FIFA-rankingeissa, ennakoi Portugalin valmentaja Fernando Santos UEFA:n verkkosivuilla ennen koitosta.

Miten käy?

Itävallalla on hieman poissaolohuolia pelin alla. Runkotoppari Aleksandar Dragović on ottelusta pelikiellossa, ja pelintekijä Zlatko Junuzović esiintyminen puolestaan on epävarmaa nilkkavaivojen vuoksi.

Poissaoloja tai ei, korvaajiakin riittää.

– He ovat vahvoja hyökkäyksessä ja heillä on monia hyviä pelaajia, joilla on loisto-ominaisuudet ja tekniset taidot. Joukkue on hyvin erilainen kuin Islanti, Santos varoitteli.

Portugali lähtee peliin suosikkina, ja toisaalta Itävalta tarvitsee tästä pelistä pisteitä Unkari-tappion takia. Ennen turnauksen alkua joukkueita pidettiin lähes tasavahvoina, mutta nyt vedonlyöntimarkkina on asettanut Portugalin suureksi suosikiksi.

Ensimmäisen ottelukierroksen tapahtumiin on reagoitu liian vahvasti, ja Itävallan menestyksestä saa suuret kertoimet. Kun pelaa Itävaltaa tasoituksella, pääsee myös tasapelillä tekemään tiliä.

Kertoimet 0-1 (Coolbet), Portugali – Itävalta
Itävalta saa yhden maalin eteen
3.40 – 3.60 – 2.00