Copa Américassa pelataan jo suuria pelejä. Kisaisäntä USA kohtaa ensi yönä Suomen aikaa puolivälierässä Ecuadorin.

Copa Américassa kotiedun vaikutus on aina ollut hyvin suuri. Seattle Soundersin hyökkääjä Clint Dempsey tietää, etteivät kotifanit heitä heitä nytkään. Ja kotietu on juurikin se, mikä tekee kisaisännästä pienen suosikin tähän suureen otteluun.

– Odotan stadionin olevan täyteen pakattu ja yleisön intohimoista. Siitä me saamme nauttia viikottain, Dempsey tiesi kertoa turnauksen virallisilla verkkosivuilla.

– On iso juttu olla täällä Seattlessa. Tästä suuremmaksi tämä ei mene. Tämä on vuoden suurin peli. Tämä on varmasti suurin peli Seattlessa vuosiin, tokaisi puolestaan USA:n valmentaja Jürgen Klinsmann.

Miten käy?

Ecuadorilla on kasvamassa erittäin lahjakas joukkue. Turnauksessa se on jatkanut siitä, mihin MM-karsinnoissa jäi. Jos ja kun USA haluaa jatkaa välierään, helppoa iltapuhdetta se ei tule saamaan. Haaste ei helpotu siksikään, että tärkeä puolustaja DeAndre Yedlin on pelikiellossa Paraguayta vastaan saadun ulosajon seurauksena.

Vaikka USA ei ole vielä vakuuttanut turnauksessa, henkistä vahvuuttaan se on jo esitellyt. Avauspelin Kolumbia-tappion jälkeen USA otti kahdet pakkopisteet putkeen Costa Ricasta ja perään Paraguaysta. Vähintään samanlaista kovaa mentaliteettia kaivataan myös seuraavissa koitoksissa.

– Kun näkee vaihtopenkin ja sen, miten he ovat yhteydessä kentällä olevaan 11 pelaajaan, se tekee joukkueen etenkin turnauksessa, Klinsmann tunnelmoi.

Ecuador on ollut turnauksessa tähän mennessä vakuuttavampi, mutta kotietu tekee isäntämaasta tähän peliin suosikin. Näistä asetelmista uskomme, että USA:lla on hieman kertoimiaan suurempi mahdollisuus voittaa ottelu. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 04.30.

USA – Ecuador (kertoimet, Coolbet)
1 – 2.65
X – 3.10
2 – 2.80