Villarreal tiedotti verkkosivuillaan tutusta hankinnasta. Denis Tšeryšev siirtyy seuraan Real Madridista. Sopimus kattaa seuraavat viisi kautta. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta Transfermarktin tietojen mukaan puhutaan 10 miljoonasta eurosta.

25-vuotias venäläinen on Villarrealille tuttu mies. Hän pelasi Keltaisessa sukellusveneessä lainalla kauden 2014-15. Tuolloin Tšeryšev kirjautti La Ligassa tehot 4+9, vaikka hän pystyi osin loukkaantumisten takia pelaamaan vain 26 ottelua. Sarjan maalisyöttötilastossa hän sijoittui kahdeksanneksi.

Viime kausi meni Tšeryševiltä pahasti penkin alle. Laitahyökkääjä aloitti kauden Realissa, jossa ei vastuuta tullut. Tšeryšev muistetaan lähinnä Copa del Reyn ottelusta, jossa hän pelasi pelikelvottomana. Se johti Realin diskaukseen (lue uutinen).

Tammikuun siirtomarkkinoilla Tšeryšev lähetettiin lainalle Valenciaan. Hyökkäyspään pelaaja pystyi pelaamaan loukkaantumisten sävyttämän kevään aikana vain kahdeksan ottelua. Hyvin rikkonaisesta kaudesta huolimatta Tšeryševin tehokkuus oli kohtuullisella tasolla. Hän pelasi viime kauden aikana La Ligassa yhteensä 516 minuuttia, jonka aikana syntyi kolme maalia ja yksi maalisyöttö.

Toimittajan sana

Tšeryšev on Villarrealilta erinomainen hankinta, jos hän vain pysyy ehjänä. Tšeryšev tietää, mitä häneltä Villarrealissa odotetaan, ja Villarreal tietää, mitä se Tšeryševiltä saa. Venäläinen on aika lailla täsmähankinta suoraan Denis Suárezin paikalle. Suárez oli viime kaudella ykkösvaihtoehto vasemmaksi laituriksi, mutta nyt häntä on viety vahvasti takaisin Barcelonaan. Tšeryševin siirto sinetöinee Suárezin lähdön.