Pitkä espanjalainen jalkapallokausi alkaa olla loppuhuipennusta vaille pelattu. Hetki sitten päättyi La Ligan nousukarsintafinaalin ensimmäinen osa. Osasuna kaatoi kotonaan Gironan maalein 2-1.

Osasuna siirtyi johtoon jo kuudennella peliminuutilla Kenan Kodron osumalla. Kaksi muuta maalia nähtiin viimeisen 20 minuutin aikana. Ensin Kiko tasoitti, mutta vain viisi minuuttia myöhemmin Maikel Mesa iski 2-1:een.

Tulevana lauantaina pelattavassa toisessa osaottelussa Osasunalle riittää tasapelikin pääsarjapaikkaan. Jos Osasuna nousisi, ensi kaudella La Ligassa pelaisi peräti viisi joukkuetta Baskimaalta. Baskeista ensi kaudella pääsarjassa esiintyvät varmuudella Athletic Bilbao, Real Sociedad, Eibar ja Deportivo Alavés.