Islanti saavutti lähtökohtiin nähden erinomaisen tuloksen tiistai-illan ottelussa Portugalia vastaan. Nani vei Portugalin johtoon, mutta Birkir Bjarnason tasoitti loppulukemiksi 1-1.

Ottelun jälkeen Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo kritisoi voimakkaasti Islannin pelitapaa. Ronaldon mukaan Islanti ei edes yrittänyt voittaa (lue uutinen). Islannin kokenut toppari Kári Arnason vastasi Ronaldon kritiikkiin.

– Hän (Ronaldo) on vain huono häviäjä. Hän ei halunnut hävitä peliä. Mitä hän odotti? Että pelaisimme häntä vastaan kuin Barcelona? Itse hän sukeltelee ympäriinsä, Arnason sanoi lehdistölle.

– Luonnollisesti me olimme altavastaajia. Me pelasimme, kuten altavastaajat pelaavat. Olimme epäonnekkaita, kun emme voittaneet.

– Tietenkään meillä ei ollut paljon palloa, mutta me pelasimme tiiviisti. Voimme aina iskeä vastaiskuilla. Ei ole montaa, jotka haluavat pelata meidän hyökkääjiämme vastaan tällä hetkellä.

Arnason sanoi myös, ettei päävalmentaja Lars Lagerbäck antanut mitään erityisohjeita Ronaldon varalle.

– Emme kiinnittäneet häneen sen kummemmin huomiota. Totta kai jokainen tietää, kuinka hyvä hän on. Siksi on koko ajan tiedettävä, missä hän menee, mutta pelisuunnitelmassamme ei ollut mitään erityistä hänen varalleen.

Islanti kohtaa toisessa ottelussaan Unkarin, kun taas Portugali hakee voittoa Itävallan kustannuksella. Ottelut pelataan 18. kesäkuuta.