Segunda-kausi on lähestymässä päätöstään. Nousukarsinnoissa saatiin selville ensimmäinen finalisti, kun Osasuna kaatoi Gimnàsticin toisessa osaottelussa maalein 3-2. Yhteismaalit kirjattiin Osasunan hyväksi 6-3.

Kotijoukkue Nàstic siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Osasuna tuli kuitenkin vielä avausjaksolla tasoihin toppari David Garcían maalilla.

Ottelupari ratkesi lopullisesti toisella puoliskolla, kun Osasunan Javier Flaño ja Mikel Merino osuivat. Nàsticin Juan Muñiz kavensi, mutta se jäi melko kosmeettiseksi osumaksi. Karsintojen jälkeen Borussia Dortmundiin siirtyvä Merino oli tekijänä tai syöttäjänä kaiken kaikkiaan neljässä Osasunan kuudesta maalista Nàsticia vastaan.

Nousukarsintafinaalissa baskijoukkue Osasuna kohtaa joko Córdoban tai Gironan. Córdoba voitti ensimmäisen osaottelun maalein 2-1. Mikäli Osasuna voittaisi finaalin, siitä tulisi pääsarjan viides baskijoukkue. Ensi kaudella korkeimmalla sarjatasolla pelaavat baskeista varmuudella Athletic Bilbao, Real Sociedad, Eibar ja Deportivo Alavés.

Nousukarsinnat lauantaina

Gimnàstic-Osasuna 2-3 (1-1) / yhteismaalit 3-6
1-0 José Naranjo (7.)
1-1 David García (32.)
1-2 Javier Flaño (54.)
1-3 Mikel Merino (74.)
2-3 Juan Muñiz (79.)