Copa Américan B-lohkon jatkoonmenijät selviävät Suomen aikaa ensi yönä. Jatkopaikassa ovat ennakkoon ajatellen vahvimmin kiinni Ecuador ja Brasilia.

Brasilian jatkoonmeno näyttää melkoisen varmalta: Perun pitäisi voittaa ottelu. Peru on vieläpä mukana kokeilujoukkueella, ja jos se hakee riskillä maalia, pääsee Brasilia iskemään vastaan. Brasilia voitti edellisessä pelissään Haitin peräti 7-1-maalein. Ensimmäinen ottelu päättyi pienoiseen pettymykseen, maalittomaan tasapeliin Ecuadoria vastaan.

Brasilian valmentaja Dunga ei ole suostunut paljastamaan kokoonpanoaan Peru-otteluun. Ottelun alla eniten spekulaatiota aiheuttavat loukkaantuneen Casemiron korvaaminen ja nouseeko Gabriel ’Gabigol’ Barbosa Jonasin tilalle hyökkäykseen.

– Se on päässäni, se on päätetty, Dunga kertoi Daily Mailin mukaan.

– Meidän täytyy kunnioittaa vastustajaa, tiedämme Perun tason. Meillä on silti laatua myös. Työskentelemme löytääksemme paremman balanssin joka peliin.

Ecuador tarvitsee runsasmaalisen voiton

Ecuador tarvitsee lohkon heittopussista Haitista vähintään kahden maalin voiton mennäkseen jatkoon. Joukkueella on allaan turnauksesta tasapelit Brasilia ja Perua vastaan.

Vaikka Ecuador ei ole vielä vakuuttanut, on joukkue materiaaliltaan selkeästi Haitia parempi ja motivoinut takomaan tylyt lukemat taululle.

Lohkon ottelut nivoutuvat mielenkiintoisella tavalla yhteen: jos Ecuador voittaa kahdella tai useammalla maalilla, on Perun haettava riskillä voittoa Brasiliasta. Tällöin vahvasti puolustava Brasilia pystyy rokottomaan vastaan. Niinpä vedonlyöjä laittaisi molemmat kohteet samalle lapulle.

Kertoimet (Coolbet)

Ecuador – Haiti 0-1 (Haiti saa yhden maalin eteen)
1 – 1,42
X – 4,75
2 – 6,50

Brasilia – Peru
1 – 1.47
X – 4.40
2 – 7.50