Sevilla tiedotti verkkosivuillaan tehneensä kesän toisen pelaajahankintansa. Japanilainen Hiroshi Kiyotake siirtyy seuraan Bundesligan Hannoverista.

Kunhan Kiyotake raapustaa puumerkkinsä paperiin, sopimus sitoo hänet Sevillaan neljäksi kaudeksi. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen, mutta Transfermarktin tietojen mukaan Sevilla maksaa Hannoverille kuuden miljoonan euron korvauksen.

Sevillan tiedotteessa Kiyotakea kuvaillaan hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi. Kuvaus pitää sinänsä paikkansa, että Kiyotake pelasi viime kaudella sekä hyökkäävänä keskikenttäpelaajana että muutaman pelin hyökkääjänä. Tehoja syntyi Hannoverin joukkueesta eniten (5+6), vaikka Kiyotake pelasi loukkaantumisen takia vain 21 liigaottelua.

Japanin maajoukkueessa Kiyotake on pelannut 37 ottelua. Maaleja on syntynyt kolme.

Toimittajan sana

Vaikuttaisi siltä, että Sevilla pyrkii paikkaamaan Éver Banegan jättämän aukon kahden miehen voimin. Ennen Kiyotakea seura ehti tiedottaa Pablo Sarabian hankinnasta (lue uutinen). Kiyotaken hankinta kielii myös tietystä linjanvedosta. Nyt kymppipaikalle halutaan selkeämmin taituri (Sarabia ja Kiyotake) kuin duunari. Banega toki edustaa tässä tapauksessa taiturityyppiä, mutta viime kauden kakkosvaihtoehto Vicente Iborra on enemmän monipuolinen keskikenttäpelaaja kuin puhdas kymppialueen taituri.

Toinen mielenkiintoinen aspekti Kiyotaken hankinnassa on erikoistilanneosaamisen parantuminen. Viime kaudella Sevilla teki La Ligassa kaksi suoraa vapaapotkumaalia. Kiyotake on sen verran hyvä vapaapotkujen antaja, että lukema voi ensi kaudella kohentua.