Uruguay on kovan paikan paikan edessä Copa Américassa. Venezuelaa vastaan on naarattava voitto, jotta menestystoiveet turnauksessa eivät lopahda heti alkuunsa.

Uruguay kärsi turnauksen ensimmäisessä ottelussaan yllätystappion Meksikolle. Moni saattoi yllättyä siitäkin, että Meksiko nautti ottelussa kotietua. Turnaus pelataan tällä kertaa Yhdysvalloissa, mutta jopa 60 000 kannustajaa oli lehtereillä Copa América Centenarion suurta kohtaamista seuraamassa.

Ja suurin osa huusi Meksikon nimeen.

– Meillä oli ajatus siitä, mitä maajoukkue merkitsee ihmisille, Meksikon luotsi Juan Carlos Osorio tuumi Los Angeles Timesille.

– Emme kuitenkaan aivan ymmärtäneet millaisella intohimolla meksikolaiset suhtautuvat maajoukkueeseen.

– Tämä Copa América on pedattu Meksikolle, ennätti puolestaan maanantaina Uruguayn jalkapalloliiton pomo Wilmar Valdez huudella pettymystään mlssoccer.comin mukaan.

Luis Suárez puuttuu edelleen

Uruguayn miehistö on materiaaliltaan huomattavasti vahvempi kuin Venezuelan. Siitäkin huolimatta, että joukkuetta rasittaa edelleen Luis Suárezin puuttuminen. FC Barcelonan nimimies saattaa olla sivussa jopa koko turnauksen.

Maalitykki loukkasi nivusensa muutama viikko sitten, eikä hän ole vieläkään toipunut pelikuntoon.

– On 17. päivä (loukkaantumisesta), ja hän ei ole vielä valmis. Kun kerta näin on, hän ei pelaa, Uruguayn valmentaja Oscar Tabarez lopetti spekulaatiot lehdistötilaisuudessa pelin alla ESPN:n mukaan.

Miten käy?

Venezuela lähtee otteluun erikoisista asetelmista, sillä se tavoittelee kolmatta puolivälieräpaikkaansa sitten vuoden 1975. Ensimmäisessä ottelussaan Venezuela voitti Jamaikan.

Toista voittoa putkeen on vaikea ennustaa, sillä tässä ottelussa Uruguay taistelee jatkoonpääsystään ja on velvoitettu voittamaan heikomman vastustajansa ilman suurta tähteäänkin. Uruguayn suora voitto toteutuu sen verran usein, että joukkueen uskaltaa arvioida tähän peliin voittajaksi.

Tulevat ottelut

Uruguay – Venezuela, klo 02.30 Suomen aikaa
Meksiko – Jamaika, klo 05.00 Suomen aikaa