Deportivo La Coruñan toppari Sidnei on siirtymässä Barcelonaan. Asiasta uutisoi madridilaislehti AS. Lehden mukaan Barca on jo päässyt pelaajan kanssa periaatesopimukseen.

Siirron esteenä on vielä kolmas osapuoli eli Depor. Seuran pitäisi vielä maksaa kolme miljoonaa euroa Benficalle Sidneistä, joka siirtyi Portugalista Deporiin viime kesänä.

Depor olisi tiettävästi halukas pitämään kiinni Sidneistä, jolla on sopimus galicialaisten kanssa kesään 2018. Sopua on yritetty hieroa kohennetulla kontrahdilla, jonka puolustaja on AS:n tietojen mukaan torpannut Barcelona-mahdollisuuden vuoksi.

26-vuotias Sidnei oli päättyneellä kaudella Deporin avainpelaajia. Hän pelasi La Ligassa neljänneksi eniten minuutteja joukkueen pelaajista.

Toimittajan sana

Barcelonalla on jo viisi toppariksi kelpaavaa (Gerard Piqué, Javier Mascherano, Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen ja Marc Bartra). Miksi seura siis on – AS:n mukaan – Sidnein perässä? Syitä on lähinnä kaksi. Ensinnäkin, Vermaelen on kaudesta toiseen pelikunnossa korkeintaan viidessä ottelussa. Bartra puolestaan ei ole Barcan valmennusjohdon silmissä kehittynyt halutulle tasolle. On hyvin mahdollista, että Bartra vaihtaa kesän aikana maisemaa, jolloin kokoonpanossa olisi vain kolme tervettä topparia ja Vermaelen. Siksi siis Sidnei.