Sevilla sai Baselin illassa komean päätöksen kaudelleen sinetöityään kolmannen perättäisen Eurooppa-liiga -voittonsa. Andalusialaiset olivat avausjakson jälkeen Liverpoolia vastaan finaalissa tappiolla, mutta kirivät 20 minuutissa ohi 1-3-voittoon. Kaksi maaleista viimeisteli ottelun sankariksi noussut kippari Coke.

Sevillan voitto oli historiallinen. Mikään joukkue ei ole voittanut aiemmin Eurooppa-liigaa kolmea kertaa peräkkäin. Andalusialaiset siis nähdään myös ensi syksynä Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Liverpool hallitseva avausjaksolla

Finaali käynnistyi rauhallisesti. Avauskympin jälkeen Liverpool sai luotua ensimmäiset tilanteensa. Nathaniel Clynen keskitys kimposi maalinedustalle Daniel Sturridgelle, joka oli jatkamassa syöttöä Roberto Firminolle. Daniel Carrico ehti kuitenkin Sevillan puolustajista väliin, eikä Redsin brassipuolustaja näin päässyt kiinni palloon.

24. minuuttiin ehdittiin taas mennä ennen kuin kumpikaan sai ensimmäistä laukausta maalia kohti. Sturridge kuitenkin ajautui vastaiskussaan pieneen kulmaan, joten Sevilla-vahti David Soria ehti vastaantulollaan väliin.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Sturridge onnistui avaamaan Liverpoolin maalihanat. Englantilaishyökkääjä laukoi rangaistusalueen takaa vasemmalla jalallaan pallon ulkosyrjällä verkkoon. Syötön Redsin johtomaaliin antoi Philippe Coutinho.

Sevilla joutui johtomaalin myötä entistä enemmän alakynteen punapaitojen vyöryessä päälle. 39. minuutilla pallo oli jälleen andalusialaisten verkossa, kun Dejan Lovren puski pelivälineen verkkoon James Milnerin kulmapotkusta. Maalia ei Sevillan onneksi hyväksytty Sturridgen oltua vierellä paitsiossa. Tauolle mentiin Liverpoolin 1-0-johdossa.

Gameiron osuma katkaisi punaisten otteen

Tauko teki Sevillalle hyvää, sillä tasoitus syntyi heti toisen puoliskon ensimmäisellä minuutilla. Alberto Moreno purki pallon suoraan Marianon jalkaan, ja brassi lähti rynnistämään kohti Reds-maalia. Laitapuolustaja leikkasi oikealta rangaistusalueen sisään, antoi syötön vasemmalle etutolpalle Kevin Gameirolle, joka tälläsi lukemat 1-1:een.

Hetkeä myöhemmin Gameiro oli lähellä iskeä uuden osuman vapauduttuaan läpiajoon. Tällä kertaa kuitenkin Kolo Touré pelasti Liverpoolin vahvalla katkolla.

Joka tapauksessa ote pysyi Sevillalla. Johtomaalin aika oli 64. minuutilla. Vitolo syötti taakseen, ja kapteeni Coke täräytti tarkan laukauksen rangaistusalueen takaa Liverpool-maalin oikeaan nurkkaan. Kuusi minuuttia myöhemmin kippari osui toistamiseen pallon vierittyä Liverpool-puolustajan kautta suoraan tarjottimelle. Coken laukaus upposi Simon Mignolet’n selän taakse aivan paitsion rajalta. Lippu ei noussut ja Sevilla siirtyi hyvin lähelle kolmatta perättäistä Eurooppa-liiga -voittoaan.

Liverpool ei sulamisensa jälkeen enää saanut peliään kuntoon. Näin Sevilla pääsi juhlimaan 1-3-numeroin seuran kolmatta perättäistä Eurooppa-liigan voittoa.

Liverpool-Sevilla 1-3 (1-0)

1-0 Daniel Sturridge (35.)
1-1 Kevin Gameiro (46.)
1-2 Coke (64.)
1-3 Coke (70.)