Barcelonan 19-vuotias Alen Halilovic saattaa pelata ensi kaudella Valenciassa. Meneillään olevista neuvotteluista kertoivat pelaajan agentti ja isä.

Suso Pitarch (Valencian urheilutoimenjohtaja) otti yhteyttä Barcaan puhuakseen mahdollisesta siirrosta, Halilovicin agentti Zoran Stojadinovic sanoi Esports COPE -radiokanavalle ESPN:n mukaan.

– Ymmärsin, että he (Pitarch ja Barcelonan urheilutoimenjohtaja Robert Fernández) kävivät pitkän keskustelun ja että he ovat lähellä esisopimusta.

Halilovicin isä Sejad vahvisti neuvottelut Valencian kanssa.

– On totta, että neuvotteluja käydään, mutta mitään ei ole vielä sovittu, Sejad Halilovic sanoi AS:n mukaan balkanilaiselle N1-televisiokanavalle.

Isän mukaan hänen poikansa unelmoi edelleen Barcelonassa pelaamisesta, mutta ensi kaudella se ei vielä välttämättä ole mahdollista.

– Seura uskoo, että olisi hyväksi pelata vielä yksi kausi muualla ja saada lisää otteluita vyölle.

Stojadinovicin mukaan Valencia olisi Halilovicille sopiva askel ensi kaudeksi.

– Alen on pelaaja, jolla on suuri tulevaisuus edessään. Hän saattaa päätyä pelaamaan Barcelonassa. Valencia on iso joukkue, joka pelaa hyvää jalkapalloa. Suosittelisin sitä (Halilovicille) ilman muuta.

Kovin montaa järkevää vaihtoehtoa ei välttämättä ole, sillä kaikkia seuroja ei kiinnosta lainapelaajien pestaaminen.

– On hyvin vaikeaa löytää seura, joka haluaa tosissaan kehittää pelaajaa vuoden ajan toiselle seuralle, Sejad Halilovic sanoi.

Halilovic siirtyi Barcelonaan kesällä 2014. Viime kauden hän pelasi lainalla Sporting Gijónissa, jonka paidassa pelejä kertyi 36. Tehoja nuori kroatialainen saalisti kolmen maalin ja viiden maalisyötön verran.

Halilovicin sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2019. Toistaiseksi hän on pelannut Barcan edustusjoukkueessa yhden ottelun.