Barcelonan entinen puheenjohtaja Joan Gaspart on tyrmistynyt Real Madridin suunnalta tulleista väitteistä. Väitteiden mukaan katalonialaiset olisivat lahjomassa Granadan joukkuetta.

La Liga -mestaruuden osaltaan ratkaisevassa ottelussa Barcelona kohtaa vieraissa Granadan huomenna lauantaina. Rahasalkuista on puhuttu viime päivinä paljon Espanjassa, sillä mestaruus ratkeaa viimeisellä kierroksella. Useimmiten rahasalkuissa on kyse muusta kuin joukkueen oman vastustajan lahjonnasta. Aiemmassa uutisessamme valotetaan tätä asiaa tarkemmin.

Nykyisin Espanjan jalkapalloliiton varapuheenjohtajana toimiva 71-vuotias Gaspart kommentoi puheita katalonialaiselle Ara-lehdelle.

– Ainoa asia, jonka Real Madrid niillä saa aikaan, on vahinko jalkapallolle. Jos olisin Granadan pelaaja, olisin todella loukkantunut väitteistä – niissä vihjataan, että pelaajat ovat ostettavissa. Kyseessä on epäasiallinen kampanja.

– Uskon jalkapalloon ja sen rehellisyyteen. Mikäli tällaisia asioita kuitenkin tarkkojen tutkimusten tuloksena ilmenee, on osallisia seuroja rangaistava.

Gaspartilta kysyttiin myös 1990-luvulla esitetyistä väitteistä, joiden mukaan Barcelona olisi syyllistynyt salkkumaksuihin. Väitteiden mukaan Barca maksoi aikoinaan Tenerifelle seitsemän miljoonaa euroa palkkioksi siitä, että se voitti Real Madridin ratkaisevassa ottelussa. Tulos varmisti Barcan toisen perättäisen mestaruuden.

– Se, joka väittää näin tapahtuneen, on valehtelija. Kaikki, mitä Barcelona teki, oli Tenerifen kutsuminen seuraavaa kautta valmistelevaan Gamper-turnaukseen. Euroakaan ei liikkunut.

Lähteet: Ara, Goal

Korjaus klo 14.30: Granada-Barcelona pelataan lauantaina, eikä sunnuntaina.