Sivistämme jokaisella kierroksella lukijoitamme jollakin tilastofaktalla. Tällä kertaa puhumme maalintekijöistä, joiden merkitys on joukkueilleen poikkeuksellisen suuri.

Kysymys kuuluu: kuka on voittanut maaleillaan tämän kauden La Ligassa joukkueelleen eniten pisteitä? Luis Suárez? Cristiano Ronaldo? Lionel Messi? Antoine Griezmann?

Ei kukaan edellä mainituista. Eniten pisteiden kannalta ratkaisevia maaleja ovat tehneet Real Betisin Rubén Castro ja Celta Vigon Iago Aspas. Molempien maalit ovat tuottaneet kyseisille joukkueille 16 pistettä. Etenkin Aspas on isojen maalien mies, sillä hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella ”vain” 14 osumaa. Castron merkitys puolestaan nousee entisestään, kun huomioidaan, että Betis on tällä kaudella kerännyt 42 pistettä. Ilman Castron tuomia pisteitä Betis olisi selkeä sarjajumbo.

Kärkijoukkueiden pelaajista eniten sarjapisteiden kannalta tärkeitä maaleja on tehnyt Real Madridin Karim Benzema. Ranskalaisen maalit ovat ratkaisseet Realille 14 pistettä. Barcelonan tehokkain tässä suhteessa on ollut Suárez, jonka maalit ovat tuottaneet 13 pistettä.

OptaJose

@OptaJose
16 - Castro & Aspas have won 16 points for their teams thanks to their goals, the most in La Liga this season. Keys

Kierroksen tilastofaktat tarjoaa yhteistyökumppanimme Vivus.fi.