Las Palmasissa pelaava Juan Carlos Valerón päättää uransa tähän kauteen. Pelaaja kertoi päätöksestään lehdistötilaisuudessa.

Kesäkuussa 41 vuotta täyttävä Valerón on todellinen La Liga -legenda. Hän on pelannut Las Palmasissa, Real Mallorcassa, Atlético Madridissa ja Deportivo La Coruñassa yhteensä yli 700 ottelua.

– Olen päättänyt lopettaa ammattilaisurani tämän kauden jälkeen. On ilo ja kunnia tehdä näin kasvattajaseurassani. Kiitän kaikkia edustamiani seuroja ja Las Palmasin puheenjohtajaa siitä, että tämä on ollut näin kaunista, Valerón sanoi seuran verkkosivujen tiedotteen mukaan.

Valerón pelasi suuren osan urastaan Deportivossa. Hän palasi Las Palmasiin kesällä 2013 ja oli mukana nostamassa joukkuetta Espanjan pääsarjaan. Tällä kaudella espanjalainen on pelannut 12 ottelua La Ligassa ja viisi Copa del Reyssä.

Urallaan Valerón on voittanut Copa del Reyn, Espanjan Supercupin, Intertoto Cupin ja Espanjan toiseksi korkeimman sarjatason – Segundan. Maajoukkuetasolla keskikentän taituri pelasi 47 A-maaottelua. U21-tasolla hän voitti Espanjan paidassa Euroopan mestaruuden.

Valerónista tehdään kauden jälkeen Las Palmasin kunniakapteeni ja lähettiläs. Sitä ennen on vielä yksi kunnianosoitus edessä. Huomenna sunnuntaina Las Palmas pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Athletic Bilbaoa vastaan. Ottelun 21. minuutilla yleisö antaa seisaaltaan aplodit Valerónille. 21 on kokeneen pelintekijän pelinumero.