Sevilla selvitti tiensä Eurooppa-liigan finaaliin. Välierissä kaatui Shakhtar Donetsk yhteismaalein 5-3. Andalusiassa hetki sitten päättynyt toinen osaottelu päättyi Sevillan 3-1-voittoon. Loppuottelussa Sevilla kohtaa Liverpoolin, joka voitti toisessa välierässä Villarrealin yhteismaalein 3-1.

Kaksi maalia viimeistellyt Kévin Gameiro oli Sevillalle jälleen mies paikallaan. Kolmannen osuman viimeisteli laitapakki Mariano. Shakhtarin ainokaisen iski Eduardo.

Gameiro avasi maalihanat jo yhdeksännellä peliminuutilla. Hyökkääjä riisti pallon topparilta, eteni hetken aikaa ja sijoitti verkkoon. Ensimmäinen osaottelu oli päättynyt Ukrainassa 2-2-tasapeliin, joten Gameiron osuman jälkeen Shakhtarin olisi pitänyt tehdä kaksi maalia.

Suuri osa avausjaksosta sujui Sevillan hallussa. Jonkin aikaa näytti oikeastaan siltä, ettei Shakhtarilla olisi mitään mahdollisuuksia tehdä kahta maalia ja taistella finaalipaikasta.

Lopulta juuri ennen taukoa vierasjoukkue kavensi ja tuli samalla mukaan peliin. Vastahyökkäys pelattiin oikeaan laitaan Marlosille, joka leikkasi sisään. Oikea-aikainen liike Eduardolta puolustuksen selustaan ja yhtä oikea-aikainen syöttö Marlosilta; peli 1-1:een.

Shakhtarin takaa-ajo loppui melko lyhyeen. 47. minuutilla Grzegorz Krychowiak tarjoili pystysyötön Gameirolle, joka ohitti maalivahdin ja tuikkasi illan toisen osumansa. Otteluparin tilanne ei toki radikaalisti muuttunut, sillä edelleen yhden maalin tekeminen olisi pelastanut ukrainalaiset jatkoajalle.

OptaJose

@OptaJose
9 - Gameiro has had a hand in 69% of Sevilla's goals in this Europa League edition (7 goals, 2 assists). Key

Ratkaiseva maali sen sijaan nähtiin vajaan tunnin pelin kohdalla. Oikea pakki Mariano tälläsi komean ulkokierteisen kudin takakulmaan ja vei Sevillan 3-1-johtoon. Samalla finaalipaikka käytännössä ratkesi espanjalaisten hyväksi.

Finaalipaikka Eurooppa-liigassa on Sevillalle tuttua kauraa. Unai Emeryn valmentama joukkue on voittanut turnauksen kahtena viime keväänä. Viimeisen 10 vuoden aikana Sevilla on voittanut Euroopan kakkosturnauksen neljä kertaa.

Eurooppa-liiga torstaina

Liverpool-Villarreal 3-0 (1-0) / yhteismaalit 3-1
1-0 Bruno Soriano om. (7.)
2-0 Daniel Sturridge (63.)
Ulosajo, Víctor Ruiz, Villarreal (71.)
3-0 Adam Lallana (81.)

Sevilla-Shakhtar Donetsk 3-1 (1-1) / yhteismaalit 5-3
1-0 Kévin Gameiro (9.)
1-1 Eduardo (44.)
2-1 Kévin Gameiro (47.)
3-1 Mariano (59.)