Real Madrid kukisti Santiago Bernabéulla Mestarien liigan välierissä Manchester Cityn ja eteni Milanossa pelattavaan finaaliin paikalliskilpailijansa Atlético Madridin vastustajaksi. Realin ja Cityn jälkimmäinen osaottelu ja samalla otteluparin yhteismaalit menivät kummatkin madridilaisten nimiin luvuin 1-0.

Kun finaalissa Real kohtaa juuri Atléticon, saavat Diego Simeonen suojatit tilaisuuden maksaa kahden vuoden takaiset kalavelkansa Realille takaisin. Atlético hävisi Mestarien liigan finaalin 2014 katkerasti viime hetken tasoituksen ja jatkoaikatappion myötä.

Real jatkoi otteluparia Citya vastaan siitä mistä viime viikolla ensimmäisessä osaottelussa jäi. Manchesterissa Los Blancos painosti ottelun lopun melko ylivoimaisesti, mutta otteluparin avausmaali nähtiin vasta Madridissa.

Isännät saivat keskiviikon otteluun kokoonpanoonsa paljon kaipaamansa Cristiano Ronaldon, joka oli sivussa viime viikon osaottelussa. Tällä kertaa Realin hyökkäyspäästä puuttui Karim Benzema, jonka saappaita avauskokoonpanossa täytti Jesé. Cityn keskikentälle puolestaan paluun teki Yaya Touré.

Ottelu siis alkoi isäntien komennossa ja valkopaidat saivat kuulla heille mieluisia uutisia heti ottelun alkajaisiksi. City nimittäin kohtasi ison takaiskun jo ennen ottelun kymmenettä minuuttia, kun Vincent Kompany joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Belgialaisen reisi näytti leikkaavan kiinni hyvin kivuliaan näköisesti kontaktittomassa tilanteessa ja Eliaquim Mangala tuli paikkaamaan Kompanya Citizensin puolustuksessa.

Otteluparin ensimmäinen maali nähtiin kymmenisen minuuttia Kompanyn loukkaantumisen jälkeen. Pallo pelattiin Cityn linjan taakse Gareth Balelle oikealla laidallaan. Balen veto melko vaarattoman näköisestä paikasta yllätti Joe Hartin ja upposi maalin takayläkulmaan. Pallon lentorata muutti aavistuksen suuntaansa vedon tielle liukuneesta Fernandosta, jonka nimiin maali lopulta hieman kyseenalaisestikin merkittiin.

Avausjakson kääntyessä kohti loppuaan, alkoi Cityllekin avautua tilaa tehdä pahojaan hyökkäyspäässään Realin suurimman painostusvimman hälvetessä. Fernandinho pääsi ampumaan kuudentoista rajalla kohti Keylor Navasin vartioimaa maalia, mutta veto viuhui niukasti ohi maalin.

Toisen puoliajan alussa ottelussa oli vielä paljon jännitettävää. Cityn oli pakko tehdä ottelussa ainakin yksi maali. Tämä maali olisi vienyt vieraat jatkoon, mikäli Real ei onnistuisi maalinteossa jälkimmäisellä jaksolla. Päätösjakson alun perusteella tehtävä vaikutti kuitenkin hyvin epätodennäköiseltä.

Päätösjakson alkajaisiksi Gareth Bale pelasi oikea-aikaisella keskityksellään Luka Modrićin täysin vapaaksi boksiin, mutta kroaatti ei saanut lähietäisyydeltä palloa Joe Hartin ohi. Hetkeä myöhemmin Ronaldo pääsi puskemaan vaarallisesti pilkun tienoilta, mutta Hart torjui tämänkin. Kun tunnin pelin jälkeen Bale tärisytti puskullaan City-maalin kehikkoa, ei Citylla näyttänyt juuri olevan realistisia mahdollisuuksia pelin kääntämiseen.

Jos tiistaisesta Atlético Madridin ja Bayern Münchenin välisestä ei draaman aineksia puuttunut, oli Real-City ottelun loppuhetket kontrastiksi varsinainen pannukakku. Cityn loppukiri ja totinen taistelu finaalipaikasta ei missään vaiheessa kunnolla alkanutkaan Realin puolustaessa erinomaisesti. Ottelu päättyi lopulta ansaitusti valkopaidoille lukemiin 1-0.

Realin ja Atléticon välinen loppuottelu pelataan Milanossa lauantaina 28. toukokuuta.

Mestarien liiga keskiviikkona

Real Madrid – Manchester City
1-0 Fernando – oma maali (20.)