Barcelonan laitapuolustaja Adriano on uusin nimi syytettynä veropetoksesta kataloonialaisseurasta. Syyttäjä syyttää Adrianoa lähes 650 000 euron petoksesta Espanjan valtiota kohtaan.

Barcelonan oikeustoimiston talousrikosviraston syyttäjän mukaan pelaaja on suorittanut kaksi verorikosta Haciendaa kohtaan vuosina 2011 ja 2012. Raportin mukaan Adriano ei ollut sisältänyt tuloja myydessään kuvausoikeutensa (pelaajan nimen käyttö, kuvat, allekirjoitukset ynnä muuta) Barcelonalle siirtonsa yhteydessä.

Lisäksi Adrianon väitetään tehneen verkonkiertoa, kun hän myi kuvausoikeutensa Madeiralaiselle yhtiölle ja piilottaessaan tulot sopimuksesta, jonka hän teki Niken kanssa vuonna 2011. Sopimuksen väitetään olevan yli 63 miljoonan arvoinen.

Siirtyessään Barcelonaan vasen laitapuolustaja myi julkisesti oikeutensa seuralle 435 000 eurolla ja maksoi runsaasti veroja vuosina 2011 ja 2012, mutta ei maksanut veroa edellä mainitusta 650 000, jonka hän on ansainnut Barcelonassa kuvausoikeuksista. Tuomioistuin myönsi kuitenkin, että entinen Sevilla-mies maksoi jäljellä olevan summan kokonaan 7. maaliskuuta, joten tuomarin on nyt päätettävä, onko tutkimus edelleen tarpeen.

Myös Lionel Messiä ja Javier Mascheranoa on syytetty samantapaisista petoksista.

Lähde: Football Espana